Suroviny
| Zápražka: | |
| 50 ml |
|
| 5 lyžíc |
|
| Omáčka: | |
| 1 1/2 l |
|
| 2 malý |
|
| 3 guličky |
|
| 3 guličky |
|
| 1 1/2 lyžičky |
|
| 5 lyžice |
|
| 1 (stredne veľký) |
|
| Záhustka: | |
| 3 lyžice |
|
| 1/4 šálky |
|
| Mäsové guličky: | |
| 1 lyžička |
|
| 1 lyžička |
|
| 1 |
|
| 5 lyžíc |
|
|
|
|
| 550 g |
|
Postup
-
1
Z oleja a múky spravíme zásmažku .Zalejeme vodou a poriadne rozmiešame metličkou aby sa nám nespravili hrudky z múky.
-
2
Pridáme pretlak,korenie,soľ,bobkový list a cukor.Rozmiešame metličkou,privedieme k varu.
-
3
Keď začne vrieť vkladáme kuličky z mäsa a necháme na miernom ohni variť asi 15-20 minút.
-
4
Hotové môžme ešte prikoreniť.Podávame s knedlou alebo tarhoňou ja som dala cestovinovú ryžu.









Veľmi lákavý recept, omáčku robím presne ako Ty, narobila si mi chute veru zajtra urobím aj s tými tvojimi guličkami....