Chilli con carne fotorecept
Foto: lienka244
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájanú cibuľu dáme na olej orestovat do väčšieho hrnca, keď chytí zlatistú farbu pridáme k nej mäso.
-
2
Keď máme spravené aj mäso, pridáme oba pretlaky a lúpane rajčiny.
-
3
Nakoniec pridáme kukuricu a fazuľu. Spolu to poriadne premiešame a necháme pod pokrievkou 15 minúť bublať.
-
4
Až úplne nakoniec koreníme ( kvôli veľkému množstvu sladkých igrediencii si to nakoniec dochutite podľa seba)
- 5
Toto jedlo sa väčšinou podáva s chlebovou plackou alebo tortilou. Dobrú chuť
Tiež con carne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Mne kadeco ine:-(
Minule si moja dcéra robila toto jedlo a v noci zvracala. Asi krátka tepelná úprava. :-(
Napr.vyssie spomenuta rimska rasca,oregano urcite nie,cesnak a spomenuta cokolada,resp.cukor,lebo pretlak je kysly a treba to vyvazit.
Neber to ako kritiku ;-)
Pekny vecer vsetkym ;-)
Mne najviac chutilo chilli con carne urobené takto: trochu sa orestoval cesnak (nie cibuľa). Na to sa hodilo na drobno nakrájané hovädzie mäso spolu s kúskami čili papričiek. Keď sa zatiahlo mäso, tak sa tam pridala cez noc namočená fazuľa a dusilo sa to do mäkka. Jedlo má byť pomerne husté, preto tam ide málo vody. Má byť pálivé. Aby sa pri konzumácii pálivosť zmiernila, na hotové jedlo sa dá lyžica kyslej smotany. Kukuricu som v chilli con carne mal často (ale nie vždy), ale čokoládu ani raz. Asi to bude len nejaká európska vychytávka nejakého michelinovského kuchára.
...áno...rímska rasca sa veľmi hodí, ale bez cesnaku to tiež nie je ono...:-)
Mexicky :)
masoma byt mlete na Chilli , to nieje gulas