Chilli con carne
Chilli con carne

Chilli con carne fotorecept

lienka244 - fotkalienka244, 20. novembra 2019
Chilli con carne (fotorecept)
Foto: lienka244
10
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks väčšia
600 g mleté
1 bal. lúpané
1 bal.
2 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Nakrájanú cibuľu dáme na olej orestovat do väčšieho hrnca, keď chytí zlatistú farbu pridáme k nej mäso.

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme spravené aj mäso, pridáme oba pretlaky a lúpane rajčiny.

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec pridáme kukuricu a fazuľu. Spolu to poriadne premiešame a necháme pod pokrievkou 15 minúť bublať.

    Chilli con carne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Až úplne nakoniec koreníme ( kvôli veľkému množstvu sladkých igrediencii si to nakoniec dochutite podľa seba)

  5. 5

    Toto jedlo sa väčšinou podáva s chlebovou plackou alebo tortilou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

chorvatka
Tento americky recept robim, ale mäso pokrajam na malé kocky, k rajcinam pridavam aj cervenu papriku cerstvu alebo v konzerve. Chut sa mi zda byt autentickejsia. Co vy na to ?
marienka44
Mne chýba rímska rasca, ktorá má nezameniteľnú chuť a je typická pre toto jedlo. Ani náhodou si ju netreba zamieňať s obyčajnou rascou.
Minule si moja dcéra robila toto jedlo a v noci zvracala. Asi krátka tepelná úprava. :-(
lienka244
Cokoladu schvalne nedavam, viem ze tam patri. V skratke bez nej mi to chuti viac ;)@mirop (20.11.2019 19:03)

leaela
@lienka244 (22.11.2019 11:43)

Napr.vyssie spomenuta rimska rasca,oregano urcite nie,cesnak a spomenuta cokolada,resp.cukor,lebo pretlak je kysly a treba to vyvazit.
Neber to ako kritiku ;-)
Pekny vecer vsetkym ;-)
anastaz
Toto je pôvodne mexické jedlo. V jednotlivých regiónoch ich robia s rôznymi chuťami, tak ako u nás klobásy, či guláš.
Mne najviac chutilo chilli con carne urobené takto: trochu sa orestoval cesnak (nie cibuľa). Na to sa hodilo na drobno nakrájané hovädzie mäso spolu s kúskami čili papričiek. Keď sa zatiahlo mäso, tak sa tam pridala cez noc namočená fazuľa a dusilo sa to do mäkka. Jedlo má byť pomerne husté, preto tam ide málo vody. Má byť pálivé. Aby sa pri konzumácii pálivosť zmiernila, na hotové jedlo sa dá lyžica kyslej smotany. Kukuricu som v chilli con carne mal často (ale nie vždy), ale čokoládu ani raz. Asi to bude len nejaká európska vychytávka nejakého michelinovského kuchára.
mironi
...samozrejme, bez cesnaku ani na krok, ale ostatné OK...:-)
mironi
@marienka44 (21.11.2019 11:55)

...áno...rímska rasca sa veľmi hodí, ale bez cesnaku to tiež nie je ono...:-)