Hovädzie kocky na karameli fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom a zelerovou vňaťou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla a osušila kuchynským papierom.
-
2
Mäso som nakrájala na kocky a pripravila som si cibuľu.
-
3
Masť som nechala rozohriať a mäso so sprudka opiekla.
-
4
Mäso som vyložila do misy a na tuku som opiekla pokrájanú cibuľu.
-
5
Pridala som k cibuli aj mäso a trošku som iba chvíľku spolu podusila.
-
6
Na rajnici som nechala karamelizovať cukor.
-
7
V hrnci na sporáku sa mi varí hovädzia polievka z kosti.
-
8
Skaramelizovaný cukor som podliala vývarom a miešala pokiaľ sa cukor celkom roztopí.
-
9
Pridala som mäso s cibuľou a pridala som lyžicu horčice. Osolila, okorenila.
-
10
Všetko som podusila, podliala vývarom tak, aby mäso bolo ponorené a dusila na slabom plameni pod pokrievkou 55 minút.
-
11
Keď bolo mäso mäkké, rozmiešala som vo vode škrob a pridala som k mäsu a pridala som aj červené víno. Nechala som prejsť varom iba chvíľku a nakrájala som k nemu zelerovú vňať. Víno, horčica a zeler anuluje sladkosť z karamelu.
-
12
Hotové jedlo som podávala s ryžou, ktorú som už včera večer poriadne umyla a nechala vo vode po celú noc. K tomu ešte výborný uhorkový šalát. Prajem vám dobrú chuť.
Milá @haji ,iste by ti chutili,je to skutočne výborne jedlo. A ďakujem pekne za komentár...
Ďakujem pekne za komentár...
Takto pripravené mäsko bolo veľmi chutné...čítala som že sa v ryži nachádza arzén..keď sa ryža poriadne umyje vo veľa vodách a nechá pred prípravou štát aspoň hodinu vo vode a potom sa opäť oplachne časť arzénu sa odstráni a ešte že je lepsie ak vo vode zostane celú noc s znova sa oplachne..neviem do akej miery je toto účinné,ale ja mám ryžu veľmi rada...podarilo sa mi kúpiť aj cestovinovu ryžu na farme je trošku iná ako predávaná v obchodoch...dnes už ťažko veriť čo je zdravé ...v každom prípade sa snažím zohnať aspoň trošku zdravšiu verziu toho ,čo je dostupné u farmárov...ďakujem pekne za tvoj komentár...
A ešte presne takto podobne ako špongia sa chová moja obľúbená čerstvá zelerová vňať..mala som ju nesmierne rada, ale od kedy som čítala že je to špongia na nasávanie všetkého škodlivého z pôdy a vzduchu už ju nepoužívam v kuchyni..ale dnes ani nevieme vlastne čo jeme..pekný deň a veľa zdravia ti prajem...