![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Anglický rozbíf
ako som už písal pridávam recepty z hovädziny tento mám od svokry z jej zbierky
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäsové guľky s bryndzou
... plnené aj medvedím cesnakom a podávané s grilovanou cuketou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šťavnaté fašírky s ovsenými vločkami
Tento recept velmi oblubujem... je to moja uprava klasickych placiek, ale fantazii sa medze nekladu... :-)...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Švédske kőttbullar (mäsové guľôčky)
Vo veľkej mise zmiešame obidve mäsá a cibuľu. Pridáme vajcia, chlebové odrobinky, mlieko a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovanie troška zdravšie :-) fotorecept
Tento recept som si vymyslela ja... milujem ovsene vlocky a tak ich davam takmer vsade... tieto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Maďarské rezne
Viem, že ich je tu na vareche veľa, hlavne pod názvami ako obrátené rezne, no my sme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Voňavé mäso
konečne som sa dostal k prepisovaní receptov dokončím bravčové mäso a budem pokračovať hovädzím mäsom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviečková ako chutí nám
Sviečková na smotane a karameli, ktorá mi veľmi chutí a možno zachutí aj Vám a možno...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou
Maslo s olejom rozpálime na panvici, pridáme cibuľu, cesnak, paradajky. Varíme 10 minút...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela
Rodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie na mrkve
Jedno z jedál, v ktorom som pospájala suroviny z ázijskej a arabskej kuchyne. Taký...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cannelloni s boloňskou zmesou a bešamelom
Těstoviny doma zbožňujeme a toto je jeden z mnoha způsobů, jak je připravujeme. Určitě budou chutnat...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kaleráby plnené mletým mäsom s bylinkovými paradajkami
Jar je tu... a ja vám ponúkam jedno vynikajúce jarné jedlo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pirôžky s mäsom
... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Večera pre strihačov oviec
Toto jedlo tradicne varievali aj varievaju farmarky na veceru pre svojich strihacov oviec. Na odlahlych farmach...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roastbeef so smotanovými zemiakmi a grilovanou paradajkou
Klasika, na ktorú mávam dosť často chuť. Tentoraz som ju dostal dosť náhle, takže...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce rezance s hovädzím
... široké domáce rezance so špenátom a lupienkami hovädzieho mäsa na tymiáne. Na vareche je toľko...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chatový guláš po brezoviansky
jednoduchý recept na guláš aj pre začiatočníkov, pochádza z mojej hlavy, keď som chcela na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie s horčicovou a paradajkovou omáčkou
Dnes sme mali na obed hovädzinku. Priateľ s horčicovou a ja s paradajkovou omáčkou. Knedla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roštenka v čokoládovo- vínovej omáčke
Roštenku prešpikujeme sušenými slivkami, osolíme, vložíme do marinády z oleja a byliniek, korenia, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Držkový guláš
Držky nechutia každému, ale ak viete, ako na ne, je toto jedlo úplná delikatesa....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie líčka
Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Česká sviečková
Nedávno som mala možnosť prvýkrát ochutnať sviečkovú v jednej českej reštaurácii. Veľmi ma nadchol, a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviečkové rezy so šunkou a vajcom
tento recept mám od kamarátovej svokry podávali ho na jeho svadbe.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou
Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bôčiková rolka plnená mletým mäsom a kelom
Ešte potrebujeme: elastická sieťka na rolky Mäsko by malo byť , tak 3 cm vysoké už po odobratí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rind Sulz so zeleninou
Hovädzie mäso uvaríme, vychladnuté nakrájame na kocky 1 x 1 cm, rovnako aj koreňovú zeleninu,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviečková pečená v maslovom ceste
aj tento recept som si opísal z kalendára naša gazdinka