![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Maďarský guláš
Nepoznám veľa ľudí, ktorí by nemali radi guláš, a práve ten maďarský je podľa mňa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Steak z hovädzej roštenky s mrkvovým pyré
Súkromný šéfkuchár Ladislav Floreán v tejto časti nášho seriálu ukáže ako pripraviť výnimočné jedlo, ktoré vyzdvihne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnená paprika
Klasické obľúbené jedlo, na ktorom sme vyrastali :-) Veľmi jednoduchý a pritom veľmi chutný obed či...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kližka na čiernom pive so zeleninou
V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dedova lenivá paprika
Tento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketové lasagne
V tomto recepte nahrádzam lasagne cuketami, najlepšie je využiť ešte mladé cuketky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Balkánske čufty podľa Nikitu Slováka
Známy slovenský režisér a libretista Nikita Slovák pripravil pre nás jedlo plné chutí.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie s trikolórou paprík
Variant s ryžou, či orzom, ale aj so zemiakovou kašou. Každý chutí vynikajúco a prítomnosť mäsitých paprík ich zvýrazňuje do labužníckych snov a predstáv....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľový guláš „internacionál“
Pred niekoľkými rokmi som tu prezentoval recept víťazov súťaže „Novohradský kotlík“. V komentároch zaznelo, že...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie po burgundsky
Pôvodne tento recept pochádza od p. Petra Eliáša, vedúceho penziónu a reštaurácie U námořníka v Hukvaldoch. Robil ho naživo v jednom z videoreceptov od Brepty, a keďže postupne skúšam jeho recepty, vnukol mi myšlienku aj na túto pochúťku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tantuni
Výborný turecký street food. Zdroj dávam do linku dole, recepty sa mierne líšia, ja...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelný prejt z kysaného zelí
Zelný prejt z kysaného zelí je další z mnoha receptů, při kterém lze elegantně zužitkovat zbylé dušené kysané zelí. Pokrm je velmi sytý a chutný....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové palacinky s kôprom plnené mletým hovädzím mäsom
Do väčšej misky dáme nakrájané zemiaky, mlieko, vajcia, slnečnicový olej a rozmixujeme. Potom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Steak so špenátovým šalátom
Šalát zo špenátových listov, jablka, šalotky a zálievkou z citróna, sójovej omáčky, cukru...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grécke mäsové guľky - Soutzoukakia
Výborné jedlo, ktoré vás navnadí na letnú dovolenku :-)) Recept je podľa Yasmin Khan z knihy...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakovo-mäsová maškrta
Chutne pripravené zemiačiky z kuchyne našich starých matiek majú svoje čaro detských čias. Vyskúšajte tento recept......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Luxusné fašírky
Predlohu na tento recept som mal recept - Loštické řízky od @Remcula. Týmto spomínam na jej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom
Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Chilli con carne
... alebo po slovensky čili s mäsom. Žiaden originálny a jediný pravý recept skrátka nie je....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami
Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Stroganov
Pre zachovanie receptu používam v tomto recepte hovädzie mäso. Ak si chcem recept urýchliť, použijem bravčové....