Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
šéfkuchár reštaurácie Dvor Lehôtka v Lehôtke pod Brehmi, 6. októbra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko Zobraziť celý popisKaždé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo. Nielen huby, kapusta či tekvica – a, samozrejme, hus, kačka, divina – ale aj slivky, hrušky, jablká, hrozno či orechy. Nestoja iba za experimentovanie v sladkej, ale aj v slanej a mäsovej kuchyni.
porcie
Suroviny
4 ks (domáca) |
|
4 burgre |
|
100 g (plátky) |
|
100 g (plátky) |
|
500 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
50 g |
|
|
|
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
200 g (domáca) |
|
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a postrúhame, pridáme vajce, mleté čierne korenie, soľ, majorán, cesnak a hladkú múku. Zmiešame a na panvici s olejom upečieme ako klasické zemiakové placky.
- 2
Pečený cesnak zmixujeme a pridáme do domácej majonézy.
- 3
Z mäsa vytvarujeme burgre a ugrilujeme. Pred dokončením položíme na mäso syr a necháme zmäknúť. Spolu s mäsom ugrilujeme aj plátky slaniny.
- 4
Žemle rozkrojíme a reznou stranou ohrejeme na grile. Potrieme cesnakovou majonézou, na majonézu dáme ugrilovaný burger, tekvicovú placku a zeleninu.
Tiež burger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu