Pappardelle s tekvicou a mäsovými guľkami na víne
Mleté mäso, vajce, soľ, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a na...
Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou
Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo....
Burger s cibuľovou marmeládou
Domáci burger to je celkom iná vec ako ten, ktorý poznáte z bežného fastfoodu....
Rib eye steak
Je to tak trochu zvláštna kombinácia - dobre ugrilovaný a šťavnatý rib eye steak a vlašské orechy. Ale rozhodne nie je zlá! Práve naopak....
Hovädzie kocky na karameli
Nedeľný obed tento raz z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravila na karameli. Ochutila červeným vínom...
Hovädzí steak s fazuľkou na falošno
Týmto receptom chcem povzbudiť všetkých bojkov, že na dobrý steak treba chodiť do reštiky :) Tam...
Hovädzí guláš s tmavým pivom (Guinness Stew)
Jednoduchý a výborný guláš. Vyskúšajte :)
Gulášová polievka Lacnáčik
Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38...
Šošovicové cestoviny s fazuľovým lečom a mäsom
Recept, po ktorom siahnem, keď neviem, čo by som na rýchlo urobila.
Boršč (Борщ)
Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...
Hovädzie rebrá s ostrou kimči zeleninou
Fermentovanú kimči zeleninu musíme pripraviť niekoľko dní vopred. Pekinskú kapustu umyjeme a nakrájame asi na 5 cm kúsky, ...
Štrumby kubáňske plnené mäsom
Recept pochádza z ruskej kuchyne z oblasti Kubáň v Rusku. Je to variácia ruských peľmeňov, len v zjednodušenom prevedení....
Zapečené cestoviny
Mleté mäso ochutíme gyros korením. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno.
Vietnamské Nem lui
Jednoduchý recept na vietnamské grilované mleté mäso, podávané aj ako fastfood.
Grilované hovädzie rebrá
S letom prišla aj grilovacia sezóna. Aby ste mali čo dať na gril, skúste sa...
Hovädzina s glazovanou mrkvou
Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na...
Chilli con carne z pomalého hrnca
Pre milovníkov pomalých hrncov :-)) Recept je podľa Jane Hornby.
Tatársky biftek
Jednoduchý a rýchly recept na legendárnu dobrotu, ktorú ocenia všetci gurmáni.
Kebab s krúpovo-reďkovkovým šalátom
Mäso zmiešame spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou a so všetkými prísadami tak, aby sa dobre spojili...
Zelená fazuľka s perkeltom po flotsky
Prečo „perkelt po flotsky”? Nuž z „kosťovice” mi ostali dva taniere mäsa....
Koule z mletého masa plněné nivou a vejcem, pečené v rajčatové omáčce
Omáčka: Na pánvi na oleji orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Přidáme...