Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...
Nebíčkový bryndzový podplamenník
Nenáročný recept so skvelým výsledkom! Podplamenník je nadýchaný, vláčny a dobre zasýti.
Bravčové karé pod čapicou
Nie, nemá vypite, ako si niekto pomyslí. Chcela som slaninu na oškvarky a masť....
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...
Sviatočná šošovica k údenému mäsu
Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok...
Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave
Už som Vám spomenul meno novodobého „fanatika“ na zdravú výživu Dr. Steven R. Gundry-ho, ...
Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...
Kocky z bravčovej pečene s ryžou
Takúto bravčovú pečeň robievam ku kyslým polievkam a prívarkom.
Bulgur pilav s kuracím mäsom
Esmer bulgur - tmavý bulgur s kuracími stehnami. Veľmi chutný pilav :-)
Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...
Škvarkové buchtičky
Buchtičky sú jemné a chrumkavé. Tento recept je z tých babičkovskych receptov, zo starej kuchárskej...
Dusená pak choi s bravčovou krkovičkou
Veľmi som si obľúbila pak - choi. Tak vám dnes ponúknem z nej šalát a ochutenú...
Kuracie závitky s prekvapením
Kto by nemal rád prekvapenie? Pripravte ho aj vy pre svojich hostí. Stačí len hádať, ...
Jarní vajíčkový salát podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 41 ČSN...
Kuracie prsia s kokosovým mliekom
Receptov na kuracie prsia nikdy nie je dosť. Jeden z nich Vám prinášam aj ja...
Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)
Pečené kornútiky z lístkového cesta plnené krémom z čiernych olív a šunky
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)
Zapečené špagety s tuniakom
Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom,...
Pečené morčacie krídla
Keď už máte plné zuby kuraciny, nadišiel čas na morku, z ktorej mám najradšej krídla,...
Zeleninový šalát s tuniakom
Dnes sa vám nechce variť? Žiadny problém. S týmto chutným a nutrične bohatým šalátom, ktorý...
Cannelloni s morčacím mäsom a so špenátom
Po bohatom sviatočnom stole dobre padne hodovanie na trochu ľahší spôsob. Teda zo zdravších surovín spracovaných šetrnými technológiami, ktoré však určite zasýtia aj...
Králík v česnekovo-hořčičné marinádě v Remosce
Opět moje oblíbená babička Remoska. Ono to děvče je jen o pár let mladší než já....
Zapečené bravčové so šunkou a syrom
Toto jedlo som si v podstate vymyslela sama, nie je tam nič ťažké, len som...
Mexický guláš podľa Sveťky
Mexický guláš je u nás veeľmi často, a to nepreháňam! Muž ho zbožňuje a aj ja....
Dolnozemská kapustnica
Tento recept popisuje, ako sa varí klasická kapustnica na Dolnej zemi, ale nie je lacná....
Pomazánka z tresčích jater
Na Silvestra jsem neměla kdy a tak doufám, že se recept hodí i na nějakou oslavu,...
Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou
„Prišiel na psa mráz, doskákal junáčik“! Sedemdesiat rokov som odolával chirurgickým zákrokom pri plnej anastézii na...
Kuřecí paličky na paprice z Remosky
Když porcuji kuře, dělím ho na různé části podle toho, co to bude. Stehna...
Makrelová nátierka
Domáce nátierky sú chutnou a zdravou náhradou za maslo. Nátierky z rybieho mäsa s čerstvým chrumkavým...