Škvarkové buchtičky fotorecept
Foto: ancicka
Buchtičky sú jemné a chrumkavé. Tento recept je z tých babičkovskych receptov, zo starej kuchárskej knižky po babke. Samozrejme, že som si suroviny prispôsobila, Zobraziť celý popisBuchtičky sú jemné a chrumkavé. Tento recept je z tých babičkovskych receptov, zo starej kuchárskej knižky po babke. Samozrejme, že som si suroviny prispôsobila, vysvetlím pri postupe.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
V starej kuchárskej knižke po babke bolo písane iba múka a škvarky za tanier. Zrejme to bolo dosť veľa, ja som si to prispôsobila, ako je písané v postupe. Cesto si klasickým spôsobom pripravíme a dostatočne vymiesime na hladko,
-
2
a necháme ho vykysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.
-
3
Potom cesto vyložíme na dosku, urobíme valček a nakrájame na 12 rovnakých časti. Potom urobíme guľky,
-
4
uložíme na plech a rukou ich trocha zatlačíme.
-
5
Zakryjeme a necháme aspoň 20 min. podkysnuť. Potom ich narežeme a potrieme rozšľahaným žltkom. Upečieme.
-
6
Dobrú chuť.
vdaka za foto ,ale aj za vyskúšanie,pozdravujem.