Oškvarkové koláče
Oškvarkové koláče

Škvarkové buchtičky fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 11. januára 2018
Škvarkové buchtičky (fotorecept)
Foto: ancicka

Buchtičky sú jemné a chrumkavé. Tento recept je z tých babičkovskych receptov, zo starej kuchárskej knižky po babke. Samozrejme, že som si suroviny prispôsobila, Zobraziť celý popisBuchtičky sú jemné a chrumkavé. Tento recept je z tých babičkovskych receptov, zo starej kuchárskej knižky po babke. Samozrejme, že som si suroviny prispôsobila, vysvetlím pri postupe.

12
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
200 g
2 ks
1 PL
1 ČL
2 ČL
250 g (posekané)
250 ml vlažné
1 bal
Na potretie:




Postup

  1. 1

    V starej kuchárskej knižke po babke bolo písane iba múka a škvarky za tanier. Zrejme to bolo dosť veľa, ja som si to prispôsobila, ako je písané v postupe. Cesto si klasickým spôsobom pripravíme a dostatočne vymiesime na hladko,

    Škvarkové buchtičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    a necháme ho vykysnúť, aby zdvojnásobilo svoj objem.

    Škvarkové buchtičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom cesto vyložíme na dosku, urobíme valček a nakrájame na 12 rovnakých časti. Potom urobíme guľky,

    Škvarkové buchtičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    uložíme na plech a rukou ich trocha zatlačíme.

    Škvarkové buchtičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme a necháme aspoň 20 min. podkysnuť. Potom ich narežeme a potrieme rozšľahaným žltkom. Upečieme.

    Škvarkové buchtičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť.

    Škvarkové buchtičky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Hned bych dala testovací vzoreček, krásné těsto aj upečené buchtičky!
helena64
Tvoje škvarkové buchtičky vyzerajú úžasne na to, že si cesto nevaľkala a 2 -3 krát neprekladala. Často robím škvarkové pagáče práve týmto zdĺhavým spôsobom, ale odteraz ich budem robiť iba podľa tvojho receptu. Výborný nápad, ďakujeeem.
1x iva186
ancicka
Dakujem za nahliadnutie rcp. a za milé komentáre.Pozdravujem.
tatranka
Takéto príma recepty milujem.Pri minimálnej práci,výsledok ohromný ! A u nás ak sa v ceste nachádzajú oškvarky,to je vítané.
kimlo
Zajtra idem robit oskvarkove pagáčiky podľa receptu od @michal1977 už som si ten recept vybral na vyskúšanie ale sľubujem že ďalšie na rade budú tieto Tvoje buchtičky... ;-)
orchidea
Sú na zahryznutie...robím takto cesto keď chcem rýchle pagáčiky, ale aj tvoje buchtičky bez vaľkania a vykrajovania sú krásne, určite vyskúšam.
denyany
Ja som najprv vyskúšala a následne recept aj uložila. Ešte teplé som zjedla tri! Ale moje sú menšie, vyšlo mi 25 kúskov. Len túto zmenu som si dovolila, inak som postupovala presne podľa receptu. Fantastické! A veľmi rýchle a jednoduché v porovnaní s inými, ktoré treba x-krát prekladať a vaľkať. U mňa je toto TOP recept na škvarkové pečivo. Vďaka Anička, vďaka aj babičkinej kuchárskej knižke!
terinka55
Tak aj u nás prišlo na ne. Skutočne výborné, odporúčam a ďakujem😁
marienka44
Aj ja som ich dnes upiekla. Len zo 400 g múky, keďže som mala len 200 g sekaných oškvarkov. Cesto som zarobilas omladkom a vrch som potrela zbytkovými bielkami, ušetrila som 1 vajce. :-). Recept ukladám, je to relatívne rýchlejšie ako klasické pagáče.


marienka44
Moje nie sú také pekné a lesklé ako od Acicky. Vrch som psypala černuškou, čo je čierna rasca, Nigella sativa. Používa sa v tureckej kuchyni a má priaznivé účinky na zdravie