Kuracie stehná na pohánkovo-zeleninovom šaláte
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 10. januára 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 10. januára 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 ks (bez kostí a kože) |
|
| 2 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| Šalát: | |
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 4 PL |
|
|
|
|
| štipka |
|
| 100 g (strúhaná) |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná opláchneme, dáme do hrnca a zalejeme vodou. Osolíme, okoreníme, pridáme zázvor a cesnak a varíme odkryté na miernom plameni 25 – 30 minút. V menšom hrnci zalejeme vodou pohánku a varíme ju asi 10 minút. Uvarenú pohánku precedíme a dáme do misky.
- 2
V hrnci od pohánky roztopíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájaný pór a zľahka pražíme dve minúty.
- 3
Hrniec odstavíme z tepla, do zeleniny primiešame pohánku, soľ, kurkumu a strúhaný syr. Podávame s teplým uvareným kuracím stehnom a čerstvými bylinkami.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Oprava do zelninovo pohankového salátu.