Bravčové mäso
Bravčové mäso

Zapečené bravčové so šunkou a syrom fotorecept

svetlusb - fotkasvetlusb, 7. januára 2018
Zapečené bravčové so šunkou a syrom (fotorecept)
Foto: svetlusb

Toto jedlo som si v podstate vymyslela sama, nie je tam nič ťažké, len som kombinovala. Niekedy už naozaj neviem čo uvariť aby som Zobraziť celý popisToto jedlo som si v podstate vymyslela sama, nie je tam nič ťažké, len som kombinovala. Niekedy už naozaj neviem čo uvariť aby som sa neopakovala, tak ma napadlo niečo takéto. Dúfam, že sa vám bude jedlo páčiť.

100 minút
príprava

Suroviny

 (karé)
2 PL
Zemiaková kaša:




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso si narežeme na rezne (ja som použila karé), osolíme, okoreníme, posypeme rascou a naklepeme. Obalíme v hladkej múke a prudko pražíme na bravčovej masti. Popri tom si pripravíme zmes a to tak, že kyslú smotanu vymiešame so syrokrémom, horčicou a granulovaným cesnakom.

    Zapečené bravčové so šunkou a syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je mäso hotové, na výpeku upražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Všetko vylejeme na plech a naukladáme na to mäso. Lyžicou dávame na každý kúsok zmes po celom mäsku. Navrch dáme plátok šunky a zmes, čo ostala si vymiešame s vodou a tým to všetko ešte podlejeme a zakryjeme alobalom. Trúbu si predhrejeme na cca 190 stupňov a šup s mäsom do trúby.

    Zapečené bravčové so šunkou a syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme asi 35 - 40 minút. Potom plech vyberieme a všetko ešte poriadne pomkryjeme strúhaným syrom. Trúbu dáme na 210 stupňov a bez alobalu dáme ešte poriadne zapiect na cca 7 - 8 minút. A hotovo! Podávame so zemiakovou kašou, poprípade opekanými zemiakmi alebo ryžou. Ja som zvolila zemiakovú kašu.

    Zapečené bravčové so šunkou a syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájané na kocky si ich dáme variť do vody. Keď sú rozvarené scedíme ich, ohrejeme si mlieko, pridáme maslo, soľ a všetko spolu rozmixujeme do hladka. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

klukodvody
Vidíš děvče. Je ticho. Kdyby jsi o to stála, tak bych Ti třeba mohl trochu poradit. Hezký večer přejeme.
sena

Už len tie obrázky mi robia chúťky :)
radox1
100 minút?vidim ze sa snazis,ale bolo by dobre si osvojit zakladnu metodiku varenia.
svetlusb
A čo som urobila zlé?..nedávam to sem pre to aby som sa ukazovala ale skor pre inšpiraciu☺️@Radox1 (8.1.2018 12:35)

radox1
skus hladat inspiraciu zo zdrojov,ktore to robia spravne.si mlada,zacni blogmi o vareni,odbornou literaturou,je ich dost na vysokej urovni.zaklad je si osvojit spravne metodicke postupy.
bibikys
Zaujímavý recept, len som si nie moc istá tým časom 100 minút. Ani na grile by toľko netrvala príprava mäsa
radox1
ked som to uz nacal,tak dokoncim.na celu pripravu staci 10 minut.v bode 1. je kare hotove,staci mu z kazdej strany 1 minutu,max.2.vyberiem kare von,v panvici na vypeku oprazim cibulu a cesnak,opät vlozim mäso,nan dam sunku, syr,zalejem tou-hm ako to nazvat a vlozim pod rozpaleny glil na par minut.hotovo.
1x ampara




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia