Mexický guláš
Mexický guláš

Mexický guláš podľa Sveťky

svetlusb - fotkasvetlusb, 6. januára 2018
Mexický guláš podľa Sveťky
Foto: svetlusb

Mexický guláš je u nás veeľmi často, a to nepreháňam! Muž ho zbožňuje a aj ja. Rada by som vás inšpirovala, ako ho robím JA!

60 minút
príprava

Suroviny

 (alebo stehno)
1 veľký ks
 (alebo bravčová masť)
200 g
1 ks
trošku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko si nakrájam na kocky, do rozpáleného oleja alebo bravčovej masti si dám pražiť nakrájanú cibuľu (nemusíme sa trápiť až úplne najemno - ona sa rozvarí). Ja robím tak, že ju pražím pomaly a posolím si ju, tak pustí viac šťavičky a v nej si ju robím. Potom na cibuľku pridám mäso, osolím ho, okorením čiernym korením a rascou a pomaly si ho restujem, kým nepustí šťavu. V nej si ho pomaly chvíľočku dusím.

  2. 2

    Keď už mäso dostatočne pustilo štavu a zatiahlo sa, poprášim ho hladkou múkou - zamiešam, potom sladkou mletou paprikou a štipľavou mletou paprikou - ale tej dám len trošičku, aby sme guláš nemali veľmi pikantný (samozrejme, kto ľúbi pikantné môže si pridať), všetko zamiešame a pridáme rajčinový pretlak. Všetko si spolu chvíľku podusíme.

  3. 3

    Následne podlejeme vodou, vhodíme Masox a varíme, až kým nezmäkne mäso. Popri varení premiešavame. Keď už je mäkké pridáme hrášok, dochutíme podľa potreby a ku koncu pridáme majorán. Povaríme a odstavíme. Podávame s ryžou a strúhaným syrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Urcite bravcovu mast,masox von a radsej z hovadziny.....na maminu v tvojom veku je to fajn ;-) .@mirop netusim kde zijes,ale u nas je to bezne denne menu roznych restauracii,vyvarovni a podobne,podavane ako hotovka.bez kukurice....nechce sa mi zasa vypisovat o francuzskych zemiakoch o ktorych francuzi ani nechyrovali a o segedine ktory je v madarsku uplne ine jedlo atd....skor ti doporucim nabuduce aspon gugel pred napisanim komentaru,nebudes sa az tolko strapnovat.peknu nedelu prajem vsetkym ;-)
Ďakujem vam pekne za pekny komentar..ja tiez radaej oblubujem vsetko na masti ako na oleji..a co sa tyka masoxu obcas dam aj hovadzi..a veru tak ako pisete..nikde som nevidela v tomto jedle kukuricu@Leaela (7.1.2018 08:29)

Vzhledem k tomu, že píšeš guláš podle Tebe, tak je pěkný a podle surovin jistě moc dobrý. Nedivím se že manželovi chutná. Jinak Mexický guláš to není. Ale to nevadí. Ten Tvůj bych si klidně dal a určitě bych si i pochutnal. Jen tak dál, vzhledem k věku klobouk dolů jsi moc šikovná. Krásnou neděli všem.
Nepoznám recept na Mexický guľáš, takže nejdem kritizovať, asi si ho "vygúglim" a uvidím, pre mňa mäso na šťave, aké často robievam, aj čo sa týka surovín, tak neviem, čím sa líši od klasického, len ma zaskočil druh mäsa - karé ale ani stehno som ešte nedusila, ale na tom nie je nič zlé, ak chutí. A @Svetlusb , @Leaela nemal na mysli hovädzí bujón, ale mäso na guľáš, ak sa nemýlim (hovädzie) :)
Ahojte, dnes som to vyskusal a musim povedat ze to bolo vynikajuce. Najblizsie ale dam menej pretlaku, ale to je len moje gusto. Dakujem za recept.

Pridaj komentár k receptu: