Bulgur pilav s kuracím mäsom fotorecept
Foto: cesminaz
Esmer bulgur - tmavý bulgur s kuracími stehnami. Veľmi chutný pilav :-)
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si 3 dl tmavého bulguru. Dalej 2 kuracie stehná, ktoré prekrojíme na 2 časti a tú hornú stehennú cast pri kosti trošku zakrojíme. Nakoniec ešte 1 väčšiu cibulu, ktorú si nakrájame na kocky.
-
2
V kastrole si na oleji zosklovatíme trocha osolenú cibulu. Pridame mäso, ktoré z oboch strán len tak na rýchlo osmahneme, kludne môže chytit trocha farby. Následne zalejeme 8 dl vody, pridáme sol, mleté korenie a necháme od bodu varu 10 minút povariť.
-
3
Po 10-ich minutách varenia pridáme bulgur a premiešame tak, aby bol bulgur všade rovnomerne.Zakryjeme pokrievkou a varíme na menšom až strednom ohni cca 40 minút. Vlastne kým bulgur nevsiakne do seba celú vodu. Za ten čas krásne zmäkne aj mäso :-) Za celý čas varenia pilav nemiešame, len potrasieme/pomykáme panvicou, aby sa obsah popohýnal. Ku koncu, ked už celú vodu vsiaklo, necháme ešte pilav zo spodu trocha opiecť. To budete počut, ked už bude škvrčať :-) Dá to výbornú chuť :-) Hotový pilav na 15 minut odstavíme.
-
4
Hotový pilav :-) a môžeme podávať.
-
5
Pred podávaním zvyknem mäso oštipkat dole a každému dat na svoju porciu :-) Pilav chutí výborne, tá mäsová šťava sa vpila do bulguru a fantasticky ho ochutila. No tá opečená čast na spodku panvice je z celého pilavu najchutnejšia :-) Kto chce, si môže na pilav dať aj cesnakový jogurt. Dobrú chuť .
@Farbuska alebo to spravis,ako mam v tomto recepte varecha.pravda.sk/recepty/bulgur-pilav-s-cukinou-a-kuraci...
len vynechas cukinu a prsia jednoducho zamenis za kuracie stehna,ktore vykostis a pokrajas na malé kocky :-) Osolis ich a zakryte trocha podusis,to je par minutiek a sú makke.Môzes ich nechat aj trosku opiect pre chut :-) Das bulgur,chvilku aj s nim osmahnes a zalejes vodou.Presne ako v recepte :-) Je to velmi lahké,nech sa darí!
Ďakujem pekne za rady. Myslím, že sa poobzerám aj po tom tmavom.
Skúsim to s kuracími stehnami bez kosti a kože a bude to O.K.
Prepáčte , ale varenú alebo dusenú kuraciu kožu nemusím.