Bulgur pilav s kuracím mäsom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. januára 2018
Bulgur pilav s kuracím mäsom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Esmer bulgur - tmavý bulgur s kuracími stehnami. Veľmi chutný pilav :-)

4
porcie
40-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 dl (Esmer bulgur)
4 ks
1 ks
8 dl (na podliatie)
podľa potreby
podľa potreby
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Pripravíme si 3 dl tmavého bulguru. Dalej 2 kuracie stehná, ktoré prekrojíme na 2 časti a tú hornú stehennú cast pri kosti trošku zakrojíme. Nakoniec ešte 1 väčšiu cibulu, ktorú si nakrájame na kocky.

    Bulgur pilav s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V kastrole si na oleji zosklovatíme trocha osolenú cibulu. Pridame mäso, ktoré z oboch strán len tak na rýchlo osmahneme, kludne môže chytit trocha farby. Následne zalejeme 8 dl vody, pridáme sol, mleté korenie a necháme od bodu varu 10 minút povariť.

    Bulgur pilav s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po 10-ich minutách varenia pridáme bulgur a premiešame tak, aby bol bulgur všade rovnomerne.Zakryjeme pokrievkou a varíme na menšom až strednom ohni cca 40 minút. Vlastne kým bulgur nevsiakne do seba celú vodu. Za ten čas krásne zmäkne aj mäso :-) Za celý čas varenia pilav nemiešame, len potrasieme/pomykáme panvicou, aby sa obsah popohýnal. Ku koncu, ked už celú vodu vsiaklo, necháme ešte pilav zo spodu trocha opiecť. To budete počut, ked už bude škvrčať :-) Dá to výbornú chuť :-) Hotový pilav na 15 minut odstavíme.

    Bulgur pilav s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotový pilav :-) a môžeme podávať.

    Bulgur pilav s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred podávaním zvyknem mäso oštipkat dole a každému dat na svoju porciu :-) Pilav chutí výborne, tá mäsová šťava sa vpila do bulguru a fantasticky ho ochutila. No tá opečená čast na spodku panvice je z celého pilavu najchutnejšia :-) Kto chce, si môže na pilav dať aj cesnakový jogurt. Dobrú chuť .

    Bulgur pilav s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

klukodvody
Srdečně zdravíme a opět vřelé díky. Recept už je v kuchařce a nastane teror od manželky, abych to rychle udělal. No a já to udělám rád. Moc pěkné, jako ostatně všechny Tvoje recepty.
farbuska
Ďalší z tvojich sympatických receptov, ktorý tiež rada skúsim. Vďaka. Jedna otázka: mám doma svetlý bulgur, nie tmavý. Môžem to zameniť?
katka78
Už som to tuším spomínala, robievam podobne aj ja "kura z jedného hrnca", akurát tak "mediteránsky" s paradajkami, olivami, bazalkou, oreganom. Robievam s tarhoňou, orzom, krúpami, alebo ryžou, no s bulgurom mi ani nenapadlo .. musím to najbližšie vyskúšať podľa teba! S tým jogurtom to bude parádna bodka. Vďaka za recept! :-)



cesminaz
Mily @Klukodvody verím,ze manzelke ale aj tebe bude chutit :-) Pozdravujem oboch! @Katka37 ano pamatam sa,spominala si :-) Skvelé jedlá :-) Verim,ze by ti chutilo aj takto s bulgurom. @Farbuska môžes,ale musis postupovat inak.Svetly bulgur je hotový a vpije vodu za cca.9-12minút a ani vody nepotrebuje tolko čo tento tmavý bulgur.A kura sa ti tiez za do 12-ich minut neuvari.Svetlý bulgur 3dl=6dl vody.Čiže ked robis so svetlym bulgurom,tak das najprv v 6,5dl vode(tych 0,5dl sa vypari pocas varenia mäsa) tak isto ako je tu na fotke kura najprv predvarit.Čize pomaly varis az do mäkka a az potom pridas bulgur.Tiez sa cely čas nemiesa,len ho zakryty na strednom ohni nechaš varit,kym ti nepopije tu vsetku stavu a to je cca.9-12minut.Ked vidis,ze popilo uz asi 90% štavy,tak ho zoberes dole z ohna a zakryty este 15-20 minut nechas naboku,aby este sam poriadne dopuchol :-) Pekný den ti prajem.
cesminaz
@Cesminaz (13.1.2018 07:20)

@Farbuska alebo to spravis,ako mam v tomto recepte  varecha.pravda.sk/recepty/bulgur-pilav-s-cukinou-a-kuraci...
len vynechas cukinu a prsia jednoducho zamenis za kuracie stehna,ktore vykostis a pokrajas na malé kocky :-) Osolis ich a zakryte trocha podusis,to je par minutiek a sú makke.Môzes ich nechat aj trosku opiect pre chut :-) Das bulgur,chvilku aj s nim osmahnes a zalejes vodou.Presne ako v recepte :-) Je to velmi lahké,nech sa darí!
monty469
Vdaka tebe sa bulgur u nas udomacnil. Aj tento recept coskoro vyskusam no mam len svetly bulgur. Recept je velmi dobry, paci sa mi
erikao
@Katka78 obrázok č. 3 - to dáte variť surové cestoviny do vody spolu s tým kuraťom? Vlastne aj tarhoňa je cestovina ale s ňou si to viem lepšie predstaviť.
katka78
@Erikao (14.1.2018 16:04) Ahoj Erika, pokojne mi tykaj :-) Keď robím s tarhoňou, orzom, alebo ryžou, tie pridám ku kuraťu v úvode varenia. Takú väčšiu cestovinu ako na poslednom obrázku nie, rozvarila by sa. Tú až pred koncom.
bobor1
Fajn recept , len keď vidím tie bledé kuracie stehná...
Skúsim to s kuracími stehnami bez kosti a kože a bude to O.K.
Prepáčte , ale varenú alebo dusenú kuraciu kožu nemusím.