Zapečené špagety s tuniakom

podravka - fotkaPodravka, 9. januára 2018 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Zapečené špagety s tuniakomFoto: podravka

Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom, syrom ricotta a stredomorským korením. Bohatú chuť jedla doplňte vhodne vybraným vínom.

4
porcie
40 min
príprava
15-20 min
na 200 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Podravka špagety uvaríme podľa návodu na obale a scedíme ich.

  2. 2

    Na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme Podravka krájané paradajky, soľ, korenie, Podravka ochucovadlo a podľa potreby podlejeme trochou vody. Varíme 10 minút.

  3. 3

    Potom pridáme scedený Eva tuniak s rozmrveným syrom ricotta a pripravenú omáčku spojíme s uvarenými špagetami.

  4. 4

    Zmes vložíme do ohňovzdornej misy, pridáme olivy a zapekáme v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 15-20 minút.

  5. 5

    Podávanie: Pred podávaním posypeme bazalkou.

  6. 6

    Malé tajomstvo: Ricottu môžeme zameniť za akýkoľvek iný čerstvý syr.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist