Zapečené špagety s tuniakom
Zapečené špagety s tuniakom

Zapečené špagety s tuniakom

podravka - fotkapodravka, 9. januára 2018. Komerčný recept.
Zapečené špagety s tuniakom
Foto: podravka

Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom, syrom ricotta a stredomorským korením. Bohatú chuť jedla doplňte vhodne vybraným vínom.

4
porcie
40 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

2 PL
2 strúčiky
390 g
115 g
300 g
400 g
8 ks (odkôstkované)
1 KL
 posekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Podravka špagety uvaríme podľa návodu na obale a scedíme ich.

  2. 2

    Na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme Podravka krájané paradajky, soľ, korenie, Podravka ochucovadlo a podľa potreby podlejeme trochou vody. Varíme 10 minút.

  3. 3

    Potom pridáme scedený Eva tuniak s rozmrveným syrom ricotta a pripravenú omáčku spojíme s uvarenými špagetami.

  4. 4

    Zmes vložíme do ohňovzdornej misy, pridáme olivy a zapekáme v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 15-20 minút.

  5. 5

    Podávanie: Pred podávaním posypeme bazalkou.

  6. 6

    Malé tajomstvo: Ricottu môžeme zameniť za akýkoľvek iný čerstvý syr.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Když si odmyslím všechny Podravky, nemůže to býti špatné.. :-)