Zapečené špagety s tuniakom
Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom, syrom ricotta a stredomorským korením. Bohatú chuť jedla doplňte vhodne vybraným vínom.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 PL |
|
2 strúčiky |
|
390 g |
|
115 g |
|
300 g |
|
400 g |
|
8 ks (odkôstkované) |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
posekaná |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Podravka špagety uvaríme podľa návodu na obale a scedíme ich.
- 2
Na olivovom oleji speníme cesnak, pridáme Podravka krájané paradajky, soľ, korenie, Podravka ochucovadlo a podľa potreby podlejeme trochou vody. Varíme 10 minút.
- 3
Potom pridáme scedený Eva tuniak s rozmrveným syrom ricotta a pripravenú omáčku spojíme s uvarenými špagetami.
- 4
Zmes vložíme do ohňovzdornej misy, pridáme olivy a zapekáme v predhriatej rúre pri 200 °C po dobu 15-20 minút.
- 5
Podávanie: Pred podávaním posypeme bazalkou.
- 6
Malé tajomstvo: Ricottu môžeme zameniť za akýkoľvek iný čerstvý syr.
Tiež tuniakom:
- 2
Diskusia k receptu