Morčacie prsia na pikantnom baklažáne
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 9. januára 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 9. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 PL |
|
1 zväzok (pokrájaná na kolieska) |
|
4 strúčiky |
|
2 ks (pokrájaný na kocky) |
|
|
|
600 g |
|
|
|
|
|
|
|
2 PL |
|
800 g (konzervovaný) |
|
100 g (vňať čerstvá) |
|
400 ml |
|
Postup
-
1
Vo veľkej panvici rozohrejeme kokosový olej, pridáme cibuľku, cesnak, baklažán a čili. Pražíme 3 – 4 minúty. Kým sa pripravuje zelenina, morčacie prsia osolíme, okoreníme a grilujeme z každej strany, kým nie sú dobre prepečené.
- 2
Mäso vyberieme a necháme odpočívať. K zelenine pridáme korenie garam masala, paradajkový pretlak a varíme asi minútu. Prilejeme 400 ml vody alebo vývaru, vložíme cícer, dochutíme soľou a korením.
- 3
Všetko necháme slabo zovrieť a varíme ešte dve minúty. Cícer s baklažánom podávame s morčacími prsiami a všetko posypeme nasekaným koriandrom.
Tiež morčacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu