Kapustnica
Kapustnica

Dolnozemská kapustnica

labor1 - bez fotkylabor1, 6. januára 2018

Tento recept popisuje, ako sa varí klasická kapustnica na Dolnej zemi, ale nie je lacná. Všetko, čo je dobré, musí obsahovať dobré ingrediencie a Zobraziť celý popisTento recept popisuje, ako sa varí klasická kapustnica na Dolnej zemi, ale nie je lacná. Všetko, čo je dobré, musí obsahovať dobré ingrediencie a musí to byť veľmi chutné. Toto je recept na viacej ako 10 litrov.

30
porcií
10 minút
príprava
240 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks (zadné alebo 2 predné)
1 hlavička
1/2 dlane
1/2 litra
3 stredné ks
2 dcl
5 gramov
2 kg
0,5 litra
1 pár




Postup

  1. 1

    Pre tento druh kapustnice je dôležité, aby sa pripravilo dobré mäso a dobrý vývar na jej prípravu. Začneme variť koleno, ak je to zadné alebo kolená, ak sú to 2 predné, predtým ich oholím, aby som vedel použiť aj kožu z kolena, lebo je to dobrý prírodný kolagén na kĺby. Vývar okorením - najlepšie štvorfareným celým korením a pridám soľ a veľa cesnaku. Varíme aspoň 3 hodiny. Zatiaľ dáme sušené hríby namočiť do vody na zmäknutie.

  2. 2

    Keď sa všetko uvarí, tak mäsko vyberieme na tanier a vývar precedíme. Hrniec poumývame a všetko začneme odznova. Máme odkostené mäsko a čistý vývar s dobrou chuťou. Urobíme klasický základ, t.j. olej, cibuľa a na to mletá červená paprika (ja používam maďarskú). Medzitým si pokrájam kapustu, aby nemala dlhé fúzy. Keď je základ uvarený, tak pridám vývar, hríby, kapustu a pokrájanú klobásu. Asi po pol hodine dohádžem pokrájané už uvarené koleno, ktoré som predtým varil vo vývare, ktoré som použil na túto kapustnicu. Nakoniec prilejem podľa chuti kapustovú šťavu, aby bola kapustnica dostatočne kyslá.

Diskusia k receptu

waocipa
Kapusniak fajnowy,MIROP kielbaska jest na samym koncu wszystkich surowin.
evanaaa
Údené nedávaš? Veď práve chuť údeného robí kapustu dobrou, ale je jasné, že každý má ten svoj recept a toto je tvoj, iste je aj táto kapusta dobrá. Mnohí zas nedávajú cesnak do kapustnice, dobrá je aj ak je trochu pikantná. @Mirop , klobáska je na konci surovín.......no, možno ju dopísal potom.
labor1
Milá Evanaaa ... píšeš veľmi dobre a máš pravdu, že som klobásku dopísal po pripomienkach a je údená... táto kapustnica je vyvážená s neudeným a s údeným mäskom.... Pokiaľ si dobre čítala recept, tak ja som do kapustnice nedal cestak.... Ja keď varím, tak si urobím dobrý vývar a potom všetko od znova.... Cesnak som dal do vývaru s kolenom, aby stiahol určité pachy a potom uvarím jedlo.... V tom je to umenie kuchára...
labor1
@Mirop (6.1.2018 20:33)

už som dopísal .... sorry, zabudol som to tam napísať ....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia