Korenené kuracie fašírky v mrkvovom kréme
František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 9. januára 2018
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 9. januára 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g mleté (z kuracích stehien) |
|
350 g |
|
100 g |
|
50 ml |
|
3 krajce (bez kôrky) |
|
|
|
čerstvý |
|
čerstvý |
|
100 g (nasekané) |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
(na dozdobenie) |
|
Postup
-
1
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska, očistený pór nakrájame na plátky. V panvici na olivovom oleji pražíme pór 2 – 3 minúty, pridáme mrkvu a pražíme ďalšie 2 – 3 minúty. Pridáme 500 ml teplého vývaru a uvaríme domäkka. Odstavíme a rozmixujeme na krém.
- 2
Chlieb namočíme do mlieka. Do misy s mletým mäsom pridáme nasekaný koriander, soľ, mleté čierne korenie a štipku nastrúhaného zázvoru. Pridáme vyžmýkaný chlieb a dobre premiešame. Z pripraveného cesta tvarujeme guľôčky s hmotnosťou 25 g a obalíme ich v pistáciách a ľanových semienkach.
- 3
Guľky zľahka stlačíme a pražíme na troške oleja 4 – 5 minút z každej strany. Hotové karbonátky podávame s teplým mrkvovým krémom a ozdobíme lístkami čerstvého kôpru.
Tiež kuracie fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu