Kuracie fašírky
Kuracie fašírky

Korenené kuracie fašírky v mrkvovom kréme

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 9. januára 2018
Korenené kuracie fašírky v mrkvovom kréme
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g mleté (z kuracích stehien)
350 g
100 g
50 ml
3 krajce (bez kôrky)
 čerstvý
 čerstvý
100 g (nasekané)
50 g
 (na dozdobenie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kolieska, očistený pór nakrájame na plátky. V panvici na olivovom oleji pražíme pór 2 – 3 minúty, pridáme mrkvu a pražíme ďalšie 2 – 3 minúty. Pridáme 500 ml teplého vývaru a uvaríme domäkka. Odstavíme a rozmixujeme na krém.

  2. 2

    Chlieb namočíme do mlieka. Do misy s mletým mäsom pridáme nasekaný koriander, soľ, mleté čierne korenie a štipku nastrúhaného zázvoru. Pridáme vyžmýkaný chlieb a dobre premiešame. Z pripraveného cesta tvarujeme guľôčky s hmotnosťou 25 g a obalíme ich v pistáciách a ľanových semienkach.

  3. 3

    Guľky zľahka stlačíme a pražíme na troške oleja 4 – 5 minút z každej strany. Hotové karbonátky podávame s teplým mrkvovým krémom a ozdobíme lístkami čerstvého kôpru.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: