Nebíčkový bryndzový podplamenník fotorecept
Foto: delight
Nenáročný recept so skvelým výsledkom! Podplamenník je nadýchaný, vláčny a dobre zasýti.
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 dcl |
|
1 PL |
|
1/2 kocky (čerstvé) |
|
350 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
180 g |
|
1 ks |
|
|
|
1 ČL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások - do hrnčeka s 1 dcl vlažným mliekom pridáme cukor a droždie. Prikryjeme utierkou a necháme odpočinúť, kým kvások narastie.
- 2
Zatiaľ si preosejeme múku. Do nej pridáme soľ, vajce, masť a rozpučený uvarený zemiak. Pridáme vykysnutý kvások a spustíme robot. Postupne pridávame zvyšné vlažné mlieko. Cesto by malo byť vláčne a mierne lepivé.
- 3
Necháme približne hodinu kysnúť. Po vykysnutý cesto ručne premiešame a pridáme ešte trochu múky.
- 4
Plech s vyššími okrajmi si vymastíme a vysypeme múkou. Cesto premiestnime na plech a menším valčekom ho rozvaľkáme ku okrajom plechu. Na vrch cesta dáme plnku a nakrájanú cibuľku.
- 5
Plnka: Na panvici si opražíme slaninku. V miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou, soľou, korením a petržlenovou vňaťou. Pridáme opraženú slaninku (aj s masťou, ktorá pri pražení vznikla). Plnku dáme na cesto a na ňu navrstvíme pokrájanú cibuľku.
- 6
Pečieme na 180 stupňoch približne 30min.
- 7
Dobrú chuť priatelia!
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
urcite! je vyborny :-)
Ponúkla si fajnový receptík, hlavne keď máš prievan v hlave, čo navariť, lebo mne už z toho prievanu neprichádzajú žiadne nápady :-)
ďakujem za radu. vyskúšam aj s opraženou cibuľkou. Je pravda, že po dopečení podplamenníka nie je úplne domäkka ale nám cibuľa nevadí v akejkoľvek forme a zjedol sa raz-dva :-)
Ber to v dobrom, mám s tým skúsenosť :)
@Delight - je výborný. Včera som ho piekla už 2x. Bude trvalkou v našej kuchyni. Odporúčam všetkým milovníkom bryndze. Včera som na polovičke plechu použila tvaroh s fetou / čo bolo v chladničke/, tiež výborné.