Hliva a držky v perkelte fotorecept

begonia2 - fotkaBegonia2, 66 ročná žena, Lučenec, 9. januára 2018 16:50
Ďalšie jej recepty »

Hliva a držky v perkelte (fotorecept)Foto: begonia2

Trochu zmena po sviatočnom hodovaní.

6 - 8
porcií
15 min
príprava
60 min
tepelná úprava

Suroviny

600 g
400 g predvarené
2 ks stredná
2 ks čerstvá
100 g
podľa uváženia
1 PL
1 KL
70 g (nemusí byť)
1 KL
 (alebo masť bravčová)
6 strúčikov
Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Na olej alebo masť dáme krájanú cibuľu, čili a kto chce údenú slaninu. Podusíme tak 10 minút.

    Hliva a držky v perkelte (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Teraz pridáme krájanú papriku na hrubšie rezance a posekaný cesnak aj rascu. Dusíme všetko do mäkka a odparenia všetkej vody, až na tuk.

    Hliva a držky v perkelte (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom hrniec dáme na bok zo sporáku a nasypeme mleté papriky necháme chvíľu vylúhovať. Pridáme paradajkový pretlak a znovu dáme hrniec na sporák.

    Hliva a držky v perkelte (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme držky za stáleho miešania a podlejeme troškou vody. Podusíme chvíľu.

    Hliva a držky v perkelte (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po chvíli dáme hlivu a trochu podlejeme premiešame a necháme rozvariť.

    Hliva a držky v perkelte (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po rozvarení dolejeme horúcu vodu, aby sa to stále varilo. Vody dáme asi zarovno surovinami. Osolíme, okoreníme a varíme do mäkka. Ja som to mala za hodinu všetko mäkké.

    Hliva a držky v perkelte (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Necháme po uvarení chvíľu postať a môžme podávať s knedľou, cestovinou, alebo zemiakmi.

    Hliva a držky v perkelte (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist