Bravčové na rasci
Foto: svetlusb
Jednoduchý recept na toto jedlo, je výborné a šťavnaté.
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karé si narežeme na rezne, osolíme, posypeme rascou a naklepeme. Do rozpálenej masti si dávame prudko smažiť rezne obalené v hladkej múke. Stačí ozaj chvíľočka. Na výpeku si opražíme cibuľu nakrájanú na drobno a nakrájaný cesnak. Preložíme do hrnca, na cibuľu dáme pláty opečeného mäsa, dáme horčicu kľudne aj viac aj 3 PL, kávovú lyžičku kečupu, polku kávovek lyžičky sladkej mletej papriky a mletú rascu.
- 2
Pomiešame, zalejeme horúcou vodou a všetko spolu varíme cca pol hodinku. Nakoniec si ochutíme podľa chuti a odstavíme. Podávame s opečenými zemiakmi, pyré alebo ryžou, vhodná je aj tarhoňa.
- 2
Samozrejme, že rascu nie je až tak cítiť, veď ju zabila horčica a kečup, pre mňa akosi priveľa surovín na jednom mieste.