Sviatočná šošovica k údenému mäsu fotorecept
Foto: evusik
Táto príloha zo šošovice je trochu náročnejšia na prípravu. Ja ju takto robím na Nový rok ako prílohu k údenému mäsu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme základ - mrkvu, cibuľu, cesnak a stonku zeleru umyjeme, očistíme a nasekáme na väčšie kúsky, slaninu nakrájame na malé kocky.
-
2
Všetko spolu vložíme do robota a rozmixujeme na kašu, ak nemáte výkonný mixér, môžete všetko spolu pomlieť na mäsovom mlynčeku.
-
3
Pomletý základ restujeme na oleji asi 10 minút, osolíme a okoreníme pridáme šošovicu, dijonskú horčicu a bobkový list.
-
4
Podlejeme vínom a dolejeme vodou tak, aby bola voda asi 1cm nad šošovicou, dobre premiešame a necháme zakryté variť až pokiaľ nie je šošovica mäkká, na záver ochutnáme a ak treba dochutíme soľou a korením.
-
5
Podávame s údeným mäsom a chlebom.
-
6
Údené mäso môžeme pokrájať na kocky a zamiešať do šošovice, ozdobíme petrželkou a môžeme podávať.
áno..náročnejší na suroviny-víno u nás..??hádam raz príde čas..ostatné-dostupné..
tento týždeň sme mali šošovicovo-zemiakovú kašu dľa @Skotov á..
ale -mať ten hrniec-to by bolo to pravé..
padol mi do oka..môžeš bližšie informovať-ako a kde ho kupovať..??
daj referencie
želám-nech sa ti dobre a s radosťou žije..:-)
no to náročnejšie som myslela hlavne tak, že keď varím šošovicu všetko strčím do jedného hrnca a je navarené a tu treba mixovať a restovať a ja som lenivec :-) ale je to dobré také pikantné...
a čo sa týka hrncov potrebovala som nové hrnce ako soľ a chcela som niečo kvalitné a tak som vyberala a vyberala až som dovyberala :) kúpila som si hrnce s mramorovým povrchom zn ROYALTY LINE
bola som z nich nadšená až pokiaľ som v nich nezačala variť, veľmi pomaly sa v nich začne variť napr. polievka ale potom už pália ako šľak, zo začiatku som bola stále popálená od pokrievky, od úch na hrnci... ale už som si zvykla, no čo som si kúpila to mám :)
Alespoň je fotogenický - a to sa tu na Vareche hodně cení! Ani nevíš, jaké máš na hrncích "přidané hodnoty". Dívala jsem se na recenze a máš naprostou pravdu. Ve 21. století tolik bolístek u nádobí?
@Haji ja som celkom opatrný človek, ale raz začas sa aj ja popálim, v tomto prípade doslova :(
ja by som stonkový zeler vymenila za normálny zeler ale ak ani ten nemáš rada potom by som asi použila pór... ale keďže sa všetka zelenina seká na kašu možno by si tam ten zeler ani necítila :-)