Kuracie závitky
Kuracie závitky

Kuracie závitky s prekvapením

podravka - fotkapodravka, 11. januára 2018. Komerčný recept.
Kuracie závitky s prekvapením
Foto: podravka

Kto by nemal rád prekvapenie? Pripravte ho aj vy pre svojich hostí. Stačí len hádať, čo sa ukrýva v závitkoch obalených chutnou slaninkou.

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
2 ks
1 PL
8-12 plátkov
200 g
120 g
1 ks
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masle speníme cibuľku, pridáme nakrájané pečene a šampiňóny, opražíme a podusíme.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme, doplníme petržlenovou vňaťou, zalejeme rozšľahanými vajcami a necháme mierne zhustnúť.

  3. 3

    Z pŕs nakrájame 2 – 3 rezne z každého kusu, naklepeme medzi fóliami, posolíme, ochutíme Podravkou na zlaté kurča a naplníme zmesou.

  4. 4

    Plátky mäsa zvinieme, zabalíme do slaniny, upevníme ihlami alebo špáradlami a položíme na pekáč. Podlejeme trochou vody a oleja a pečieme cca polhodinu pri teplote 180 °C.

  5. 5

    Podávanie: Podávame s ryžou a zeleninovým šalátom.

  6. 6

    Rada: Kuracie pečene pred tepelnou úpravou nesolíme, aby nestvrdli.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Recept sa mi páči. Tiež som plnila kuracie prsia šampiňonmi alebo kuracou pečeňou, nabudúce to skombinujem. Kuraciu pečeň ale v priebehu varenia oddávna solím a nikdy nestvrdla. U pečene z iného zvieraťa by som to neriskovala.

Pridaj komentár k receptu: