Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi fotorecept
Foto: js9mxd
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi vadí rybacia vôňa. Odkedy som spoznal uvedenú rybu, tak Zobraziť celý popisJa osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi vadí rybacia vôňa. Odkedy som spoznal uvedenú rybu, tak sa ryba na našom stole objavuje častejšie. Dnes som ju robil k obedu a veru sme sa zalizovali.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
2 ks |
|
500 g |
|
250 g |
|
125 g |
|
3 ks |
|
3 strúčiky |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Zoberieme si dve filety zo Sumčeka afrického bez kože.
-
2
Pokrájame každý na cca 3 ks osolíme a okoreníme. Panvicu vymažeme maslom a uložím do nej rybu.
-
3
Jednu veľkú cibuľu pokrájame na pásiky, rybu pokvapkáme citrónom a posypeme drvenou rascou. Takto pripravenú rybu dáme piecť do rúry.
-
4
Počas pečenia si pripravíme prílohu. Na maslo dáme pokrájanú cibuľku a podusíme zvlášť koreňovú zeleninu a zvlášť šampiňóny. Dochutíme podľa seba. Zahustíme škrobom. K šampiňónom pred koncom pridáme 1 strúčik cesnak rozmačkaný. Do zeleniny sa hodí aj sójová omáčka.
-
5
Rybu pečieme asi 30 minút. Keď je cibuľka už mäkká vyberieme panvicu z rúry.
-
6
Na spodok taniera naložíme zeleninu a na zeleninu šampiňóny.
-
7
Sumčeka afrického pridáme k zelenine a šampiňónom. Prílohu si každý zvolí podľa seba. Ja som si dal paradajku.
Diskusia k receptu