Pečená ryba
Pečená ryba

Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi fotorecept

js9mxd - fotkajs9mxd, 13. januára 2018
Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept)
Foto: js9mxd

Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi vadí rybacia vôňa. Odkedy som spoznal uvedenú rybu, tak Zobraziť celý popisJa osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi vadí rybacia vôňa. Odkedy som spoznal uvedenú rybu, tak sa ryba na našom stole objavuje častejšie. Dnes som ju robil k obedu a veru sme sa zalizovali.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
500 g
250 g
125 g
3 ks
3 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 ks




Postup

  1. 1

    Zoberieme si dve filety zo Sumčeka afrického bez kože.

    Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame každý na cca 3 ks osolíme a okoreníme. Panvicu vymažeme maslom a uložím do nej rybu.

    Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jednu veľkú cibuľu pokrájame na pásiky, rybu pokvapkáme citrónom a posypeme drvenou rascou. Takto pripravenú rybu dáme piecť do rúry.

    Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas pečenia si pripravíme prílohu. Na maslo dáme pokrájanú cibuľku a podusíme zvlášť koreňovú zeleninu a zvlášť šampiňóny. Dochutíme podľa seba. Zahustíme škrobom. K šampiňónom pred koncom pridáme 1 strúčik cesnak rozmačkaný. Do zeleniny sa hodí aj sójová omáčka.

    Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rybu pečieme asi 30 minút. Keď je cibuľka už mäkká vyberieme panvicu z rúry.

    Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na spodok taniera naložíme zeleninu a na zeleninu šampiňóny.

    Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Sumčeka afrického pridáme k zelenine a šampiňónom. Prílohu si každý zvolí podľa seba. Ja som si dal paradajku.

    Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
My sme včera mali zasa ostrieža nílskeho - prvý raz, ale tiež nie posledný, má chutné biele mäso, nie ej cítiť rybacinou a vybrala som len jednu kosť z filety. Robila som k nemu dusenú zeleninu - mrkvu a brokolicu, viac som nemala. Tvoj sumček tiež vypadá dobre, aj s tou zeleninou, dobrý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia