![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Broskyňa s lososovo-limetkovou penou
Maliny, broskyne, hrozno, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny... Bola by...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polvo a lagareiro
Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Žinčicová polievka
Dostal som na ňu link pri komentároch. Nedalo mi tak som ju vyskúšal, fakt je...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte
Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hubové velouté s kuracím mäsom
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Prepelička na šampiňónovom ragú a zelenine
Prepeličku osolíme, okoreníme a opečieme sprudka na rozpálenej panvici s olejom z jednej aj druhej strany, dáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zubáč s opekanými zemiakmi
Rybu osušíme a zbavíme prípadných kostí. Každý filet potrieme trochou olivového oleja, jemne osolíme a okoreníme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená tekvica s tuniakovým šalátom
Sezóna tekvíc je v plnom prúde a nám už dozrieva aj hokaido. Toto je jeden z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špekáčiky nakladané vo svetlom pive
Pripravíme nálev z prevarenej vody, cukru a octu. Necháme vychladnúť. Potom pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, rozdrvený...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety s paradajkovou omáčkou a šťavnatými kuracími prsami
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené rebierka marinované v čiernom pive
Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sviečkovica v pivnej omáčke so zemiakovo-oškvarkovým závinom
Bravčovú sviečkovicu osolíme, okoreníme, opečieme a dáme do rúry pri nízkej teplote asi 80 °C piecť 20 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou
Z vajec, múky, piva a minerálky pripravíme hustejšie cestíčko (minerálku použijeme na prevzdušnenie cestíčka).
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantné krídelká s čedarovým dipom
Kuracie krídelká obalíme v zmesi soli, korenia, čili omáčky a oleja a pečieme v rúre rozohriatej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Begova čorba
Kuracia polievka trochu inak. Tradičné jedlo z Bosny a Hercegoviny, ktoré prišlo na Balkán spolu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lečo s domácou klobásou
Túlaním sa po našom krásnom Slovensku som natrafil na gazdu, ktorý predával krásnu papriku (PCR -...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Morský vlk s feniklom, zemiakmi a citrónovým maslom
Nové zemiaky varíme v osolenej vode s feniklovou vňaťou. Medzitým vykostíme morského vlka, aby ostali filety. Fenikel...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie kocky na pive
Voľba druhu a typu mäsa každého z nás sa riadi tromi základnými zásadami! Ad 1. ) Chuťami...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom
Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šošovicový šalát s mangoldom, artičokmi a halibutom
Šošovicu uvaríme v osolenej vode s tymianom. Zlejeme, pridáme maslo a premiešame. Na panvici orestujeme na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kyslá zemiaková polievka
Sýta polievka, ktorá sa rýchlo pripravuje. Dnes som použil pri varení domácu klobásu. Kto...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát z quinoy, papriky, brokolice a olivového oleja
Papriky opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme a ugrilujeme z každej strany. Po ugrilovaní papriky dáme do misky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Valeriánový šalát s údeným mäsom, cviklou a smotanovým chrenom
Pred prípravou mäso opláchneme a osušíme. Vložíme do pekáča, pridáme na polmesiačiky nakrájanú cibuľu, strúčiky cesnaku,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové placky s kačacou pečienkou
Je placka, na ktorú sa nedá dlho pozerať. Človek sa do nej pustí, aj...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou
Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plněné cukety v rajčatové omáčce s těstovinami
Příprava pokrmu je jednoduchá a chuťový efekt je nepopsatelný. V sezoně cuket je to levné, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marinované kačacie prsia s pomarančom
Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jahňací chrbát v bylinkovej kôrke s baby zeleninou
Pripravíme marinádu: Cesnak, horčicu, bylinky a olej spolu zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Jahňací chrbát okoreníme,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Roštenka s grilovanou kukuricou a barbecue omáčkou
Rozpálime gril, (musí byť poriadne horúci, aby sa mäso uzatvorilo a nevytiekla šťava). Mäso grilujeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca klobása na grile
Bravčové mäso (môžeme primiešať hovädzinu alebo divinu) pomelieme, pridáme papriku, soľ, korenie, rascu a cesnak....