Zemiakový prívarok s kôprom a rýchlou fašírkou
Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 2. augusta 2018
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 2. augusta 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V troche osolenej vody uvaríme zemiaky, a keď sú už takmer mäkké, pridáme najemno nasekaný kôpor a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtky. Za stáleho miešania chvíľku povaríme, odstavíme, pridáme podľa chuti hnedý cukor alebo karamel a citrónovú šťavu.
- 2
Karamel pripravíme tak, že na panvicu dáme pol kila cukru, rozpustíme dohneda, zalejeme postupne vodou a rozvaríme.
- 3
Hovädzie mäso v mise osolíme, okoreníme, vymiešame a vytvarujeme 4 fašírky. Netreba pridávať nič, múku, strúhanku ani vajce. Vytvarujeme 4 rovnaké placky, ktoré opečieme na masti z každej strany 3 – 4 minúty.
Tiež s fašírkou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu