Prívarok s fašírkou
Prívarok s fašírkou

Zemiakový prívarok s kôprom a rýchlou fašírkou

Miroslav Peško
šéfkuchár reštaurácie Staré časy v Marianke, 2. augusta 2018
Zemiakový prívarok s kôprom a rýchlou fašírkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
1 l
100 g
 (alebo domáci karamel)
6 ks
800 g mleté




Postup

  1. 1

    V troche osolenej vody uvaríme zemiaky, a keď sú už takmer mäkké, pridáme najemno nasekaný kôpor a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtky. Za stáleho miešania chvíľku povaríme, odstavíme, pridáme podľa chuti hnedý cukor alebo karamel a citrónovú šťavu.

  2. 2

    Karamel pripravíme tak, že na panvicu dáme pol kila cukru, rozpustíme dohneda, zalejeme postupne vodou a rozvaríme.

  3. 3

    Hovädzie mäso v mise osolíme, okoreníme, vymiešame a vytvarujeme 4 fašírky. Netreba pridávať nič, múku, strúhanku ani vajce. Vytvarujeme 4 rovnaké placky, ktoré opečieme na masti z každej strany 3 – 4 minúty.

Diskusia k receptu

motyka
Môže to byť výborné, až na to 1/2 kg cukru na karamel. To si sa asi zmýlil v prepočte na počet porcii. Či nás skúšaš, ako pozorne čítame recepty?
xxlka
Keby len cukor, ale liter šľahačky na 600 g zemiakov ?





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia