Sýta fazuľová s klobásou a rezancami
Foto: vio
Fazuľovú polievku má každý z nás rád. Je výborná, zdravá a najmä sýta :)
príprava
Postup
-
1
Fazuľku si necháme namočenú počas noci v studenej vode. Aspoň 8 hodín. Potom vodu vylejeme, fazuľu dame do hlbšieho hrnca, zalejeme vodou asi do polovice hrnca a pridáme aj klobásu a varíme.
- 2
Keď je fazuľa skoro mäkká, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu a necháme variť. Keď je aj zelenina skoro mäkká, pridame nakrájané zemiaky a polievku osolíme. Ja som v tomto momente vybrala klobásu a nakrájala ju na kolieska, aby ešte pustila farbu a chuť a naspäť vložila do polievky.
- 3
Keď sú už aj zemiaky mäkké, spravíme si zápražku z trochy oleja, trošky múky, červenej mletej papriky a aj jedného prelisovaného stúčika cesnaku. Zápražku zalejeme vodou a vlejeme do polievky. Necháme poriadne prevariť a pre chuť môžme pridať do polievky druhý prelisovaný cesnak nech sa jeho silná chuť ešte stihne trošku prevariť.
- 4
Polievku ešte poprípade dochutíme soľou a mletým čiernym korenim. Rezance uvaríme podľa návodu. A môžme podávať. Dobrú chuť.
Tiež fazuľová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu