Pečené kuracie krídelká
Pečené kuracie krídelká

Pikantné krídelká s čedarovým dipom

Ivan Štefula
šéfkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 9. júla 2018
Pikantné krídelká s čedarovým dipom
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
500 g
100 g
200 g
200 g (odroda Sedano)
200 g
200 g
300 g




Postup

  1. 1

    Kuracie krídelká obalíme v zmesi soli, korenia, čili omáčky a oleja a pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C asi 35 minút.

  2. 2

    Medzitým nastrúhame syr a dáme ho spolu so smotanou pri nízkej teplote roztopiť v omáčniku. Podávame s hranolčekmi z očisteného zeleru, mrkvy a neošúpanej uhorky.

Diskusia k receptu

sashan
Pán Štefula,podávate toto jedlo aj vo Formule?
redakcia
@Sashan (22.7.2018 21:45)

Odpoveď od pána šéfkuchára: Pikantné krídelká podávame vo Formule s inými omáčkami - s pikantnou, tzatziky a jogurtovou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia