Avokádový šalát s grilovanou cibuľou a rozbifom
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 4. júla 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
1 ks (väčšie, mäkké na dotyk) |
|
250 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
10 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
20 g (alebo vínny ocot) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Z dubového šalátu vyrežeme hlúb a rozdelíme na listy, ktoré prepláchneme vo vode. Odporúčame prepláchnuť viackrát. Šalátové listy osušíme v odstredivke. Medzitým pripravíme rozbif. Mäso má mať izbovú teplotu.
- 2
Roštenku štedro osolíme, okoreníme a natrieme tenkou vrstvou horčice. Opečieme na grilovacej panvici na oleji zo všetkých strán. Roštenku necháme po ugrilovaní odstáť na teplom mieste aspoň 10 minút. Zároveň s mäsom grilujeme červenú cibuľu nakrájanú na 1 – 1,5 cm kolieska, ktoré osolíme a okoreníme.
- 3
Pripravíme dresing – v octe rozmiešame cukor, nasekané estragónové lístky, pridáme horčicu, soľ, čerstvo namleté korenie a za stáleho miešania prilievame olej. Vyšľaháme. Pripravený dresing môžeme naliať na dubový šalát, ktorý sme preložili do veľkej misy. Pridáme datľové paradajky, grilovanú cibuľu a zľahka premiešame. Uložíme na tanier alebo misu a poukladáme mesiačiky avokáda a na plátky nakrájaný rozbif.
Tiež roštenkou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu