Vyprážaná ryba
Vyprážaná ryba

Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou

Ivan Štefula
šéfkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 9. júla 2018
Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

600 g
3 ks
250 g
500 ml
100 ml
600 ml
200 g
20 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z vajec, múky, piva a minerálky pripravíme hustejšie cestíčko (minerálku použijeme na prevzdušnenie cestíčka).

  2. 2

    Zo zubáča odstránime kožu, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a obaľujeme v cestíčku. Ukladáme do mierne rozohriateho oleja. Vyprážame pomaly, aby sa ryba prepiekla.

  3. 3

    Vypražené kúsky odložíme na kuchynský papier, aby odkvapkal prebytočný olej. Do smotany pridáme krevety, homárovú pastu, worcesterskú omáčku a všetko spolu povaríme. Dochutíme soľou.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: