Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou
Ivan Štefula
šéfkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 9. júla 2018
šéfkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 9. júla 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Z vajec, múky, piva a minerálky pripravíme hustejšie cestíčko (minerálku použijeme na prevzdušnenie cestíčka).
- 2
Zo zubáča odstránime kožu, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a obaľujeme v cestíčku. Ukladáme do mierne rozohriateho oleja. Vyprážame pomaly, aby sa ryba prepiekla.
- 3
Vypražené kúsky odložíme na kuchynský papier, aby odkvapkal prebytočný olej. Do smotany pridáme krevety, homárovú pastu, worcesterskú omáčku a všetko spolu povaríme. Dochutíme soľou.
Tiež vyprážaná ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu