Plnená broskyňa
Plnená broskyňa

Broskyňa s lososovo-limetkovou penou

Martin Kochan a Milan Nemčík
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 23. júla 2018
Broskyňa s lososovo-limetkovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Maliny, broskyne, hrozno, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny... Bola by škoda nevyužiť bohatstvo slovenských záhrad a lesov. A to nielen v dielni cukrárov. Z kombinácie sladkého so slaným Zobraziť celý popisMaliny, broskyne, hrozno, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny... Bola by škoda nevyužiť bohatstvo slovenských záhrad a lesov. A to nielen v dielni cukrárov. Z kombinácie sladkého so slaným sa totiž môžu zrodiť nanajvýš zaujímavé, lahodné chute. Tanier hneď vyzerá pestrejšie a sviežejšie a na prvý pohľad vraví, že ide o ľahké letné jedlo.

4
porcie
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
500 ml
3 PL
1 ks
5 ks
Pena:
200 g
1 PL
z 1/2 limetky
200 ml
250 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Broskyňu rozpolíme, vyberieme kôstku a dáme variť do vody spolu so všetkými surovinami. Obvaríme asi 5 minút, záleží na veľkosti broskýň. Broskyne vyberieme z vývaru a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pena: Údeného lososa (časť lososa odložíme na ozdobu) rozmixujeme spolu s medom a limetkovou šťavou. Vyšľaháme smotanu, do ktorej primiešame mascarpone, vymixovanú lososovú zmes a dochutíme soľou. Primiešame Smetafix a necháme vychladiť asi hodinu v chladničke.

  3. 3

    Broskyňu zospodu trocha zrežeme, aby stála rovno na tanieri. Lososovú zmes dáme do cukrárenskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a broskyňu naplníme. Porcie dozdobíme lososom a penou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia