Broskyňa s lososovo-limetkovou penou
z penziónu SONJA vo Vranove nad Topľou, 23. júla 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Maliny, broskyne, hrozno, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny... Bola by škoda nevyužiť bohatstvo slovenských záhrad a lesov. A to nielen v dielni cukrárov. Z kombinácie sladkého so slaným sa totiž môžu zrodiť nanajvýš zaujímavé, lahodné chute. Tanier hneď vyzerá pestrejšie a sviežejšie a na prvý pohľad vraví, že ide o ľahké letné jedlo.
porcie
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
500 ml |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
Pena: | |
200 g |
|
1 PL |
|
z 1/2 limetky |
|
200 ml |
|
250 g |
|
|
|
1 bal. |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Broskyňu rozpolíme, vyberieme kôstku a dáme variť do vody spolu so všetkými surovinami. Obvaríme asi 5 minút, záleží na veľkosti broskýň. Broskyne vyberieme z vývaru a necháme vychladnúť.
- 2
Pena: Údeného lososa (časť lososa odložíme na ozdobu) rozmixujeme spolu s medom a limetkovou šťavou. Vyšľaháme smotanu, do ktorej primiešame mascarpone, vymixovanú lososovú zmes a dochutíme soľou. Primiešame Smetafix a necháme vychladiť asi hodinu v chladničke.
- 3
Broskyňu zospodu trocha zrežeme, aby stála rovno na tanieri. Lososovú zmes dáme do cukrárenskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a broskyňu naplníme. Porcie dozdobíme lososom a penou.
Tiež broskyňa:
- 2
Diskusia k receptu