Lečo s domácou klobásou fotorecept

kvakac - fotkaKvakac, 6. júla 2018 13:15
Ďalšie recepty »

Lečo s domácou klobásou (fotorecept)Foto: kvakac

Túlaním sa po našom krásnom Slovensku som natrafil na gazdu, ktorý predával krásnu papriku (PCR - ku) a paradajky. Tak voňali, nuž som neodolal. Pri ich kúpe som hneď vedel, že bude voňavé lečo. Čerstva zelenina, použitá na lečo, to je ono.

4 - 5
porcie
5 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (sladká, veľká, odroda PCR)
2 ks (pikantná veľká, odroda PCR)
4-5 ks (veľké)
2 ks (veľká)
2 ks
6 ks
podla chuti (čerstvo mleté)
1 PL
1 KL

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Klobása je domáca a voňavá. Lečo mám naj sam radšej, keď je čerstvej zeleniny. No dá sa použiť aj zvyšková zelenina, ale to už nie je to pravé. Papriku miešam pikantnú so sladkou. Paradajky čerstvo odtrhnute voňavé. Cibuľa čerstvá, že pri krájaní ide z nej mlieko. Dosť bolo cítenia, poďme na to. Ako prve pokrájame papriku a cibuľu.

    Lečo s domácou klobásou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci roztopíme masť, na to dáme cibuľu krájanú na drobno a papriku - krájame podla seba ako máme radi. Buď na kocky, alebo pásiky. Prikryjeme a dusíme tak 10 Až 13 minút . Musí ostať sklovitá.

    Lečo s domácou klobásou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Počas tejto doby krájame paradajky. Paradajku napoly a každú polovicu krájame cez šupku na pol centimetrové kocky. Tým pádom ich nemusíme šúpať, tie malé šupky zmiznú počas dusenia.

    Lečo s domácou klobásou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hrniec odstavím na chvíľu zo sporáku a do podusenej cibule pridáme mletú červenú papriku. Párkrát premiešame a pridáme paradajky. Hrniec vrátime na sporák. Už nezakrývame. Dusíme, až sa všetka voda vyparí. Počas toho pokrájame klobásku na 3 mm kolieska.

    Lečo s domácou klobásou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tie pridáme do horúcej zmesi a ďalej dusíme. Okoreníme a osolíme podľa vlastnej chute.

    Lečo s domácou klobásou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Všetko sa nám to pekne spojí, voda sa vyparí a ostane len masť.

    Lečo s domácou klobásou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tak a teraz tam vylejeme vajcia a miešame až do stuhnutia leča. Pripadne ešte trochu dosolíme po ochutnaní.

    Lečo s domácou klobásou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Máme hotovo. Vonia to na celú kuchyňu. Necháme trochu vychladnúť a môžeme nakladať, buď s chlebom, alebo na obed so zemiakmi. Takéto lečo mne najviac chutí.

    Lečo s domácou klobásou (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist