Zapekaná zelenina
Zapekaná zelenina

Zapekaná záhrada

jkfood - bez fotkyjkfood, 21. augusta 2017
Zapekaná záhrada
Foto: Jkfood

Veľmi chutný a jednoduchý recept, ktorý zvládne každý.

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
4 ks
1 ks
10 strúčikov
1 ks
1 ks
1 PL
 na strúhanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetku zeleninu umyjeme a nakrájame na kocky (okrem cesnaku).

  2. 2

    Zeleninu osolíme podľa chuti a pridáme 1 PL oregana. Ochutenú zeleninu dáme do zapekacej misy a pridáme k zelenine strúčiky cesnaku.

  3. 3

    V malej miske si zmiešame kyslú smotanu s vajíčkom a vylejeme na zeleninu po celej ploche. Zakryjeme alobalom.

  4. 4

    Pečieme cca 30 minút na 180 °C a následne zeleninu odokryjeme a ďalej pečieme bez alobalu do mäkka. Ku koncu zeleninu posypeme nastrúhaným syrom.

  5. 5

    Príloha: zemiaky v šupke osolíme, polejeme olejom a posypeme bazalkou. Pečieme na 180°C.

Diskusia k receptu

mitzy
(Ako by tam aj mohlo pobehovat prasiatko, ked prasiatka sa zatvaraju a o pobehovani na zahradke mozu snivat.) Pekny recept, chutna zelenina.
1x jkfood
dvorka
@Kimlo (21.8.2017 19:19)

U nás na záhradke pobehujú aj prasiatka (v noci a potajme), teraz už teda zas o čosi väčšie prasiatka, len ich nesmieme strieľať.
haji
@Dvorka (22.8.2017 11:11)
O pobíhání prasátek by mohli vyprávět obyvatelé ze Zlínska. Musí to tam být úžasné, území obehnané elektrickými ohradníky, myslivci v pohotovosti s palci na spouštích, ministerstva s hlavou v kumštu, odborníci s pytly různých protichůdných rad a názorů. Tož asi tak to je, když divoká prasátka začnou stonat a pobíhají.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha