Zapekaná záhrada
Foto: Jkfood
Veľmi chutný a jednoduchý recept, ktorý zvládne každý.
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Všetku zeleninu umyjeme a nakrájame na kocky (okrem cesnaku).
- 2
Zeleninu osolíme podľa chuti a pridáme 1 PL oregana. Ochutenú zeleninu dáme do zapekacej misy a pridáme k zelenine strúčiky cesnaku.
- 3
V malej miske si zmiešame kyslú smotanu s vajíčkom a vylejeme na zeleninu po celej ploche. Zakryjeme alobalom.
- 4
Pečieme cca 30 minút na 180 °C a následne zeleninu odokryjeme a ďalej pečieme bez alobalu do mäkka. Ku koncu zeleninu posypeme nastrúhaným syrom.
- 5
Príloha: zemiaky v šupke osolíme, polejeme olejom a posypeme bazalkou. Pečieme na 180°C.
Tiež zapekaná zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite to stojí za to vyskúšať :) dajte vedieť :)
U nás na záhradke pobehujú aj prasiatka (v noci a potajme), teraz už teda zas o čosi väčšie prasiatka, len ich nesmieme strieľať.
O pobíhání prasátek by mohli vyprávět obyvatelé ze Zlínska. Musí to tam být úžasné, území obehnané elektrickými ohradníky, myslivci v pohotovosti s palci na spouštích, ministerstva s hlavou v kumštu, odborníci s pytly různých protichůdných rad a názorů. Tož asi tak to je, když divoká prasátka začnou stonat a pobíhají.
:))