Dusená cuketa
Dusená cuketa

Dusená žltá cuketa na kečupe

zdencike - bez fotkyzdencike, 7. septembra 2017
Dusená žltá cuketa na kečupe
Foto: zdencike

Recept mám prevzatý od svokry. Ako som ju prvýkrát ochutnala, neviem sa jej dojesť! Dúfam,že Vám cuketa chutiť bude. Je to chutné a na suroviny nenáročné jedlo.

4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ČL (alebo bazalka, oregano)
2 ČL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cuketu nakrájať ľubovolne (kolieska, kocky...) Na panvicu naliať olej a vysypeme cuketu, dáme dusiť. Pridáme ostatné suroviny a dusíme pod pokrývkou 10 minút. Hotovú podávame s chlebíkom a volským okom navrch. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

40 komentárov k receptu
práve teraz mám na tanieri cuketu ala "jednoduchá mária"..
nakrájam na dlhé hranolky-aj hrubšie a na horúcom tuku opekám pod pokrievkou..hotovú posolím..celé let o to mám za najdobrotu..
takže verím aj tvojej chuti..:-)
presne tak,tym vsetkym,ktorym rastie cuketa ako burina a maju ju plne zuby,tak ju na zaver uvaria takto,aby ju o rok znovu nezasadili.hura,uz nikdy ziadna cuketa!
@Radox1 (7.9.2017 12:54)

No ja som za celé leto jedla cuketu asi 5x a veru nestačilo mi :D keď máte navyše a nechcete ju jesť,dajte do mraziaka alebo zavarte alebo podarujte :) tento recept je pre tých,ktorí cuketu majú radi a potrebuju čosi zo cukety nové spraviť ;) pre mňa to nie je ako "zničiť" ale ako "chutne pripraviť" :)
Mne by sa tam hodilo ešte gulasove korenie ;-)
Každému podľa jeho chuti, mne to však príde zabite.. Fajnova cuketa dusená do mrtva s vegetou a kečupom, ideálne Clever..
Bez urážky, toto nie je recept hodný zverejnenia..
Dobre, cuketa s kecupem. Ale kde je nejaky recept? Mas rada vegetu, v poradku, ale zkus dat recept na hovezí vyvar s pridanim 1 PL maggi. Take dochucovadlo. A to nastane ficak na Varese :-)
Muj nazor, ze to za a) neni recept a za b) si jídlo kazdy dochuti po svem. Vim, jsem odpurce vegety, ale jako dochucovadlo, proc ne, kdyz to nekomu chutna.
ked uvaris polievku z kur.chrbtov ,potom poctivy 5-hodinovy hovädzí vyvar a das do toho lyzicu maaggi,vysledna chut je rovnaka.magorom ostava ten co dal to masggi do toho hov.vyvaru.
@Radox1 zadna chut není dogma. Co clovek to chutě. Ziskane z domova, casem pozmenene. Ja jsem treba na maggi vyrostla. Bylo neustale na stole stejne jako mlynek s peprem a sul. A mam to maggi dodnes rada. Ne do vseho, ale treba hovezi vyvar se zloutkem a chutí maggi mi voni a velice chutna. Jsem magor pro ty, kdo ho neradi? Byl magor mum tatinek, dedecek? V tom pripade jsou magori, kdo daji do vyvaru vegetu? Nemam ji rada, ale za magory je nepovazuju. Proste jim to chutna.
Cela Asie maggi pouziva, jsou to magori? Jejich jidla jsou uzasna! V kazdem stanku, na stole, vsude maji maggi a pouzivají ho. Ale v receptech ho nenajdes, nebo velice vzacne. A o to mi slo.
V tomto dávam za pravdu @Mijaita , konečne sa našiel kto sa im postavil. Máš u mňa veľké plus. A ostatným- všetci čo sa povyšujú, budu ponížený....kapitola xy....verš xy. Každý raz začínal. Už by ste mohli prestať nemyslite?
@Kvakac (7.9.2017 15:23)

tak sem daj nejaky recept,ty kodexovy mudrlant.este raz,tomu kto pouziva maggi je zbytocne robit poctivu slepaciu polievku,lebo taku istu chut dosiahne aj z drobkov.komu to chuti,neodcudzujem,len vravim ze ta chut je vzdy s maggi rovnaka.a mijaita ty vies,ze to nebolo osobne.
@Radox1 nebylo to osbne, ale ani tak se stvym nazorem nemohu ztotoznit. Ano, vyvar je vynikajici, to ano. Jenze, s dochucovadlem je pro mnoho lidi jeste lepsi. A vis, ze vetsina lidi dava do vyvaru nasekanou petrzelku nebo snitlik? A ted vcil mudruj. Vzdyt je to take dochucovadlo :-) A vsechny hospodynky (temer) ti reknou, ze ta trava do vyvaru patri.
Nedavno jsem dostala hutny, ciry, krasny vyvar z kralika. Nikde nic. I kdyz kralika neoblibuju, chtela jsem vyvar jist. Proste to bez dochuceni neslo!! A jsem u toho. Nekdo dochuceni rad, jiny, @Radox1 ne! :-) :-) :-)
ked si dam petrzlen.vnat do vyvaru,a to si aj davam,tak dokazem rozlisit,aky to vyvar je,ale ked si dam do polievky maggi,charakteristicka chut je prec.osobne vyskusane,moj svokor bez maggi nezje ziadnu polievku,aj u nas ma jednu flasku-musel si ju sam doniest.
Mladá deva, či už žena sa len dnes zaregistrovala a už dostala aj krst.....aspoň vidí, ako to tu beží. Ja sa priznám, že tiež používam občas príchute, tak nejdem kritizovať. Cuketu som tento rok nejedla, možno minulý som ju raz použila.....ale keď sa už spomína maggi ( @Mijaita... ), pamätám si aj ja na malé kocočky asi 1cm x 1cm. my deti sme ich slanú chuť mali radi (občas sme si aj lízli :-) ), pritom mama bola výborná kuchárka, v mladosti slúžila v zámožnejších rodinách a varila, ale keď sa jej už ako staršej dostala do rúk pravá juhoslovanská vegeta, začala ju používaíť aj ona.
@Evanaaa (7.9.2017 18:41)

No pravdupovediac,zaregistrujem sa v prvý deň a vidím takéto "divadlo",ako sa tu urážajú ľudia navzájom alebo vyrývajú..myslela som si,že to len na fb či Modrom koníku,ale mýlila som sa..aj na Vareche sa nájdu ješitni a nevďační ľudia..namiesto toho aby sme si vnukli nápady jeden druhému,tak radšej budeme z druhého robiť blbca..a pre info-varím od 13 rokov,zato mladá deva ale skúsená,žiadny amatér ;)
@Mirop (7.9.2017 2:D kvôli pár surovinám nie som skúsená kuchárka? :D To takto rozlišujete na skúsených a neskúsených podľa receptu s troma surovinami?Keď budem mať v recepte 20 surovín,tak som Jamie Oliver? :D
@Mirop (8.9.2017 06:38)

Keď sme pri tom,zaobídem sa aj bez vegety a kečupu :) komu sa bude chcieť,tak nech spraví silný kurací vývar,domáci pretlak z paradajok a čerstvo nasekanú bazalku :)

Pridaj komentár k receptu: