Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Hokkaido polievka

jkfood - bez fotkyjkfood, 21. augusta 2017
Hokkaido polievka
Foto: jkfood

Túto krémovu polievku miluje celá naša rodina, pretože je nie len chutná ale aj veľmi výživná a zdravá. Výborná je aj studená hlavne v letných dňoch.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 strúčiky
1 ks
1 ks
250 ml (alebo na šľahanie)
90 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľku a cesnak nadrobno pokrájame a smažíme na oleji.

  2. 2

    Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky a pridáme k cibuli a cesnaku a ďalej restujeme cca 5 minút.

  3. 3

    Po orestovani pridáme vodu tak, aby hladina pokryla tekvicu a dusíme do mäkka.

  4. 4

    Keď máme tekvicu do mäkka udusenú, odstavíme ju zo sporáka a rozmixujeme ponorným mixérom.

  5. 5

    Následne pridáme smotanu na varenie/ šľahanie, maslo a znovu všetko rozmixujeme.

  6. 6

    Keď máme všetko rozmixované do hladkého krému, opäť privedieme do varu. Pridáme vegetu, čierne mleté korenie a necháme zovrieť.

  7. 7

    Do polievky si môžete pridať opečené hrianky, ktoré pokrájate na kocky a na vrch dozdobíte mätou.

Diskusia k receptu

odetta
Už som túto skvelú,zdravú a rýchlu polievočku varila niekoĺkokrát a vždy nám veĺmi chutnala.Skúste to aj vy.Prajem dobrú chuť.