Hokkaido polievka
Foto: jkfood
Túto krémovu polievku miluje celá naša rodina, pretože je nie len chutná ale aj veľmi výživná a zdravá. Výborná je aj studená hlavne v letných Zobraziť celý popisTúto krémovu polievku miluje celá naša rodina, pretože je nie len chutná ale aj veľmi výživná a zdravá. Výborná je aj studená hlavne v letných dňoch.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku a cesnak nadrobno pokrájame a smažíme na oleji.
- 2
Tekvicu hokkaido nakrájame na kocky a pridáme k cibuli a cesnaku a ďalej restujeme cca 5 minút.
- 3
Po orestovani pridáme vodu tak, aby hladina pokryla tekvicu a dusíme do mäkka.
- 4
Keď máme tekvicu do mäkka udusenú, odstavíme ju zo sporáka a rozmixujeme ponorným mixérom.
- 5
Následne pridáme smotanu na varenie/ šľahanie, maslo a znovu všetko rozmixujeme.
- 6
Keď máme všetko rozmixované do hladkého krému, opäť privedieme do varu. Pridáme vegetu, čierne mleté korenie a necháme zovrieť.
- 7
Do polievky si môžete pridať opečené hrianky, ktoré pokrájate na kocky a na vrch dozdobíte mätou.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu