Tekvicová polievka (Hokkaido)
Foto: mitzy
Tekvicová polievka príjemnej letnej chute ochutená bazalkou. Veľmi chutná a rýchla :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
4 struky |
|
1 ks |
|
1-2 stonky s lístkami |
|
200 ml (Bio) |
|
1 l |
|
2 - 3 PL |
|
štipka malá |
|
štipka veľká |
|
štipka veľká |
|
1 ČL |
|
štipka malá |
|
Postup
-
1
Umyjeme a očistíme zeleninu. Mrkvu a petržlen pokrájame na kolieska, zemiaky na kocky. Tekvicu zbavíme šupy, jadierok a pokrájame na kocky. Cibuľu a jeden struk cesnaku posekáme nadrobno. (Ostatné cesnakové struky neskôr pretlačíme - necháme ich celé.)
-
2
Na oleji speníme cibuľku s cesnakom do zlatista, pridáme červenú mletú papriku, premiešame. Pridáme petržlen, mrkvu a chvíľu dusíme za stáleho miešania. Prilejeme vodu, osolíme, pridáme tekvicu, zemiaky a varíme. Po cca 15-tich minútach pridáme korenie, prelisované struky cesnaku, čili a varíme ďalej do zmäknutia zeleniny. Potom prilejeme kokosové mlieko (predávajú v 200 ml balení v Bio obchodoch určené na varenie), necháme prejsť varom. Polievku odstavíme a dochutíme majoránom a bazalkou. Naposledy premiešame.
-
3
Po vychladnutí polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a ešte teplú podávame.
-
4
Dobrú chuť ;)
Varila som už i v šupe, no po rozmixovaní v nej ostali mini kúsočky zo šupky, moja malá dcérka to nechcela jesť ani za svet, preto tekvicu proste šúpem, pred korenením si pre ňu odoberiem porciu. Cesnak sa do nej naopak veľmi hodí a čo je ketónová diéta neviem, keďže diéty nedržím. Šupky však do rána pojedli lesné zvieratka. Srnky a ježkovia. Pod stromom mali aj vtáčiky to svoje, prvý prieskumník na foto :)
Chceme Vam oznamit, ze ste vyhrali v nasej sutazi:
varecha.pravda.sk/sutaze/sutaz-vyhercovia-rozlucka-s-leto...
Prosime, zaslite nam mailom na redakcia @varecha.sk Vasu postovu adresu, na ktoru Vam mozeme zaslat vyhru. Dakujeme.
Krásné foto, máš ty štěstí na kamarády!