Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Tekvicová polievka (Hokkaido)

mitzy - fotkamitzy, 19. augusta 2017
Tekvicová polievka (Hokkaido)
Foto: mitzy

Tekvicová polievka príjemnej letnej chute ochutená bazalkou. Veľmi chutná a rýchla :)

4-5
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
2 ks
1 ks
4 struky
1 ks
1-2 stonky s lístkami
200 ml (Bio)
1 l
2 - 3 PL
 štipka malá
 štipka veľká
 štipka veľká
1 ČL
 štipka malá




Postup

  1. 1

    Umyjeme a očistíme zeleninu. Mrkvu a petržlen pokrájame na kolieska, zemiaky na kocky. Tekvicu zbavíme šupy, jadierok a pokrájame na kocky. Cibuľu a jeden struk cesnaku posekáme nadrobno. (Ostatné cesnakové struky neskôr pretlačíme - necháme ich celé.)

    Tekvicová polievka (Hokkaido) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji speníme cibuľku s cesnakom do zlatista, pridáme červenú mletú papriku, premiešame. Pridáme petržlen, mrkvu a chvíľu dusíme za stáleho miešania. Prilejeme vodu, osolíme, pridáme tekvicu, zemiaky a varíme. Po cca 15-tich minútach pridáme korenie, prelisované struky cesnaku, čili a varíme ďalej do zmäknutia zeleniny. Potom prilejeme kokosové mlieko (predávajú v 200 ml balení v Bio obchodoch určené na varenie), necháme prejsť varom. Polievku odstavíme a dochutíme majoránom a bazalkou. Naposledy premiešame.

    Tekvicová polievka (Hokkaido) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí polievku rozmixujeme tyčovým mixérom a ešte teplú podávame.

    Tekvicová polievka (Hokkaido) - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

haji
Kde je hokaido, tam jsem magicky přitahována. Malebná fota, tvoje polévečka by mi teď "kopla", jejda!
1x mitzy
marienka44
Tekvicu Hokaidó netreba pred varením šúpať !!! Rozvarí sa a tak obohatí polievku o vlákninu. Myslím, že ani cesnak nepatrí do nej. Včera som varila tiež takú polievku podľa mňa, nedávam zemiak, lebo je tam škrob a ten pri ketónovej diete je zakázaný.
mitzy
@Marienka44 (20.8.2017 09:23)
Varila som už i v šupe, no po rozmixovaní v nej ostali mini kúsočky zo šupky, moja malá dcérka to nechcela jesť ani za svet, preto tekvicu proste šúpem, pred korenením si pre ňu odoberiem porciu. Cesnak sa do nej naopak veľmi hodí a čo je ketónová diéta neviem, keďže diéty nedržím. Šupky však do rána pojedli lesné zvieratka. Srnky a ježkovia. Pod stromom mali aj vtáčiky to svoje, prvý prieskumník na foto :)


aca52
Receptik super, určite odskúšam. Ja robím podobnú, ale bez kokosového mlieka a nešúpem tekvicu. Treba ju len trochu dlhšie variť alebo precediť po rozmixovaní. A moji ju majú radi s rohlíkovými krutónmi;P))
siisa
Milá Mitzy, polievočka je výborná, ďakujem za super receptík. Určite sa u nás bude často variť ;)


2x mitzy a haji
mitzy
@Siisu š, veľmi sa teším, že chutila :) krásne si ju naservírovala! Ďakujem za foto!

haji
Milá @Mitzy , hlásím že i z maslovej tekvice je výborná polévka, je o trochu méně výrazná jako hokaido, barva identická. Mohu vřele doporučit. Kombinovala jsem maslovú tekvicu s mrkvou, zavařila nakrájené stonky česneku /poslední ze zásob v chladničke/. Mohu vřele doporučit. Krásný víkend, milá @Mitzy !
haji
@Mitzy (20.8.2017 10:23)
Krásné foto, máš ty štěstí na kamarády!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia