Šalát z pečenej červenej repy
Suroviny
| 1 väčší ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 2 strúčiky (nelúpané, ale prekrojené) |
|
| 1 hrsť |
|
| podľa chuti |
|
| cca 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Na väčší kus alobalu si dáme umytú, ale neolúpanú červenú repu, posypeme soľou, pridáme olivový, olej, balsamico, strúčiky cesnaku neolúpané, ale prekrojené a zabalíme na pevno. Dáme piect do rúry cca na hodinku na 180 st.
- 2
Po upečení vybalíme z alobalu a necháme ochladnút do vlažna. Potom olúpeme a prekrojíme na štvrtiny, nakrájame na tenké plátky. Pridáme hrst nasekanej čerstvej bazalky, rozmrvíme balkánsky syr, pridáme mletú rascu, zamiešame, prípadne ešte dochutíme soľou a podávame. Je skvelý teplý aj na studeno
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Aj repák je dobrý... :-)