Šalát z pečenej červenej repy
Foto: orsi212
Suroviny
1 väčší ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
2 strúčiky (nelúpané, ale prekrojené) |
|
1 hrsť |
|
podľa chuti |
|
cca 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Na väčší kus alobalu si dáme umytú, ale neolúpanú červenú repu, posypeme soľou, pridáme olivový, olej, balsamico, strúčiky cesnaku neolúpané, ale prekrojené a zabalíme na pevno. Dáme piect do rúry cca na hodinku na 180 st.
- 2
Po upečení vybalíme z alobalu a necháme ochladnút do vlažna. Potom olúpeme a prekrojíme na štvrtiny, nakrájame na tenké plátky. Pridáme hrst nasekanej čerstvej bazalky, rozmrvíme balkánsky syr, pridáme mletú rascu, zamiešame, prípadne ešte dochutíme soľou a podávame. Je skvelý teplý aj na studeno
Tiež šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj repák je dobrý... :-)