Môj letný obed

Foto: zajomato
Základné suroviny sú zo záhrady môjho kamaráta, korenia sú z obchodu, používam keramický hrniec alebo teflónovú panvicu, nie je to podmienka.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| koľko dá záhrada |
|
| zopár |
|
| podľa chuti |
|
| 1 menší ks |
|
| niekoľko listov |
|
| podľa chuti |
|
| nie veľa |
|
| kto koľko znesie (alebo feferónky) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mierne opražím na oleji cibuľku, pridám zelenú fazuľku, okorením a podlejem vodou, očistím mrkvu a rozpolím, potom kapustu a zemiaky, keď zelenina zmäkne pridám plátky cukety a listový špenát prípadne aj inú krehkú zeleninu, ak treba podlejem vodou, nie veľa, vrchná vrstva sa varí v pare. Keď je zelenina podľa vašej chuti mäkká, zlejem vývar na tanier, vložím nakrájanú rajčinu posypem bazalkou, možno nastrúhať syr a pod. Mäkkú zeleninu vyložím na druhý tanier a fazuľku a zemiaky ešte trochu pripečiem. Mám tak kompletný obed do jednej hodiny. Kto musí mať mäso, môže tam pridať. Mne stačí jogurt s jemne roztlačeným cesnakom.








Diskusia k receptu