Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka fotorecept
Foto: felix67
Rád varím z toho, čo zrovna máme doma, aby sa všetko minulo a nič nevyhodilo. Táto polievočka je jemná a sladučká, niečo pre detičky, ale Zobraziť celý popisRád varím z toho, čo zrovna máme doma, aby sa všetko minulo a nič nevyhodilo. Táto polievočka je jemná a sladučká, niečo pre detičky, ale pochutia si určite aj ostatní tak ako aj my.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme masť a necháme ju rozpustiť. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať do zlata.
-
2
Pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, ktorú osmažime a pridáme múku. Múku necháme speniť. (Ten, kto múku nepoužíva, nech ju vynechá.)
-
3
Zalejeme studenou vodou a mliekom a pridáme koreniny. Privedieme do varu a za častého miešania varíme 10 minút na miernom ohni.
-
4
Očistíme a nakrájame si mrkvu a šampiňóny. Môžete si nachystať ešte pred zahájením varenia.
-
5
Zvýšime plameň a pridáme zeleninu. Po zovretí opäť plameň stlmíme a pozvoľna varíme pol hodinu.
-
6
Kto nepoužíva múku, môže nakoniec polievku zahustiť škrobom (dávkovanie je napísané na obale) a prevarí ešte 5 minút. A ten, kto ľúbi na kyslo, môže na záver pridať horúci ocot podľa chuti. Ocot treba prilievať po troškách, aby sa mlieko nezgrclo.
Diskusia k receptu