Karfiolový nákyp
Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a...
Palacinky plnené dusenou mrkvou
Suroviny na palacinky zmiešame v mixéri a necháme 30 minút odležať. Pečieme na rozohriatej panvici slabo potretej...
Zelenina s ovčím syrom
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji do sklovita. Baklažán umyjeme, vykrojíme stopku,...
Zelenina na balkánsky spôsob
Zemiaky nakrájané na kolieska vopred uvaríme do polomäkka. Všetku zeleninu nakrájame na kolieska. Cukinu prekrojíme...
Dusená šošovica s ryžou
Vopred prepláchnutú šošovicu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme...
Hráškové rizoto so špargľou
V hrnci rozpustíme PL masla a prepláchnutú ryžu opečieme. Osolíme, posypeme mletým čiernym korením, zalejeme...
Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....
Čína zo zeleniny
Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Opražíme ju na rozohriatom oleji a pridáme zeleninu pokrájanú na kolieska alebo posekanú...
Špagety s cuketou
Fotku k receptu pridala používateľka Varechy @michsamant , za čo jej veľmi pekne ďakujeme.
Špargľové rizoto
Ošúpanú špargľu varíme asi 8 – 10 minút v osolenej a mierne osladenej vode. Na masle...
Zapekaný špenát so zemiakmi
Prepláchnuté špenátové listy sparíme asi 4 minúty v hrnci alebo sitku. Nasypeme do misky, trocha...
Brokolica so syrovou omáčkou
Do hlbšej panvice vylejeme mlieko, ochutíme soľou, korením, majoránom, pridáme pretlačený cesnak a privedieme...
Ľahký letný šalát
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Šalát s prosciuttom a artičokami
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Šalát s červenou repou a kozím syrom
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Avokádový šalát s kuracím mäsom
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Feniklový šalát s hruškou
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Cestoviny plnené špenátom a syrom
Cestoviny uvaríme nie veľmi do mäkka, aby sa nám pri plnení netrhali. Špenát rozmrazíme a...
Špagety so zemiakmi
2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do...
Cestoviny s baklažánom
Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a...
Zeleninové fussili
Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...
Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici....
Viedenský cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy....
Vretenový šalát s brokolicou
Cestoviny uvaríme bežným spôsobom, pridáme povarené malé ruže brokolice, vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkvy, ...
Cestoviny so špenátom
Najprv pripravíme cestoviny, počas prípravy k nim pridáme PL olivového oleja. Na oleji speníme nadrobno...
Bramboračka
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Grilovaná mix zelenina
Baklažán a cuketu nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na polovice.
Plnený grilovaný baklažán
Baklažán umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky veľké 0, 5 cm. Osolíme a necháme hodinu tzv....
Grilovaný španielsky šalát s jablkami a píniovými orieškami
Šaláty natrháme na menšie kúsky, posypeme vegetou, pokvapkáme olejom a balzamikovým octom, zľahka premiešame...
Grilovaná zelenina v chlebovej placke
Baklažány, cukety a kapie nakrájame na plátky široké 1 cm, z cibuliek odkrojíme spodnú časť...
Grilované cukinové balíčky
Cukiny umyjeme, osušíme a po dĺžke pokrájame na 0, 5 cm hrubé pláty. Vždy položíme...
Ratatouille po slovensky
Papriky a kapie očistíme a nakrájame na kúsky veľké asi 3 x 3 cm. Šampiňóny rozkrojíme...
Grilovaná špargľa v slanine s barbecue omáčkou
Špargľu ošúpeme a 15 minút varíme v slanej vode.
Zelerová hrianka
Chlieb zľahka z jednej strany opečieme, potrieme maslom, vložíme naň dobre odkvapkaný plátok zeleru, ...