Celozrnné zeleninové cestoviny

redakcia - fotkaredakcia, 6. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
400 g
1 kg
250 g
3 strúčiky
300 g
200 ml
1 PL
150 g
150 g
1 vetvička
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Rajčiny, papriku aj očistený kaleráb pokrájame na kocky. Fazuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Cibuľku aj cesnak nakrájame na kolieska. Všetku zeleninu aj s posekaným tymianom podlejeme vývarom, pridáme štipku bieleho korenia a olej. Privedieme do varu a na miernom ohni dusíme 20 minút – do zmäknutia fazuľky.

  2. 2

    Občas premiešame. Vývar potom scedíme. Omáčku pripravíme tak, že maslo zohrejeme, zľahka opražíme šalviu, pridáme vývar, smotanu a syr a miešame na miernom ohni do zhustnutia zmesi. Cestoviny uvaríme do polomäkka, necháme odkvapkať a zmiešame s omáčkou.

  3. 3

    Dáme na taniere, pridáme zeleninu a posypeme pažítkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia