Foto: usacek
Odkedy sadíme na záhrade cukinu, stala sa hlavnou súčasťou nášho letného jedálničku. Nejdem sa za ňou potrhať, no za všetky dobroty sveta by som Zobraziť celý popisOdkedy sadíme na záhrade cukinu, stala sa hlavnou súčasťou nášho letného jedálničku. Nejdem sa za ňou potrhať, no za všetky dobroty sveta by som vymenila mamin cukinový koláč. Pozor - hrozí závislosť, je extrémne dobrý! :-)
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Cukinu nastrúhame na hrubo (ako jablká) a salám pokrájame na drobné kocôčky.
- 2
Zmiešame cukinu, salám, múku, nastrúhaný syr, vajíčka, olej, prášok do pečiva, soľ, vegetu, mleté korenie a petržlenová vňať - teda všetko dokopy. Vymiešame "cesto", ktoré vylejeme, resp rozotrieme na plech.
- 3
Na vrch rozložíme v pravidelných rozostupoch plátky paradajky a dáme piecť do rúry rozohriatej na 220°C na približne 25-30 minút. Hotový koláč môžeme (nemusíme) posypať nastrúhaným syrom. A je to!
- 4
Ak nechcete, salám v koláči byť nemusí, naopak, môžete si do neho pridať čo máte radi :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ta teplota sa mi zda prilis vysoka.
najprv som to totiz piekla na 220 no spiekol sa mi iba horol a spodok a vo vnutri to bolo uplne surove (bola citit este muka) a to som to piekla 30 minut.
na druhy den bol sice lepsi, ale moju rodinku velmi neohuril :(
dakujem ale aj tak !