Špargľa na maďarský spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 5. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
200 ml
3 PL
100 g
1 kocka
1 KL




Postup

  1. 1

    Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, do ktorej pridáme kocku cukru a dáme odkvapkať na sito. Zapekaciu misu vymastíme PL masla. Na druhej PL masla osmažíme strúhanku.

  2. 2

    Na dno plytkej zapekacej misy dáme polovicu smotany, posypeme ju PL osmaženej strúhanky a poukladáme špargľu.

  3. 3

    Polejeme zvyškom smotany, husto posypeme strúhankou, mletou paprikou a navrch poukladáme kúsky masla. Pečieme v predhriatej rúre, až kým smotana zhustne a strúhanka zozlátne.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Tento recept na úpravu špargle sa mi pozdáva,nevedela som ako ju upraviť,tak som ju ani nekúpila,teraz už viem,vdˇaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia