4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špargľu uvaríme do polomäkka v slanej vode, do ktorej pridáme kocku cukru a dáme odkvapkať na sito. Zapekaciu misu vymastíme PL masla. Na druhej PL masla osmažíme strúhanku.
- 2
Na dno plytkej zapekacej misy dáme polovicu smotany, posypeme ju PL osmaženej strúhanky a poukladáme špargľu.
- 3
Polejeme zvyškom smotany, husto posypeme strúhankou, mletou paprikou a navrch poukladáme kúsky masla. Pečieme v predhriatej rúre, až kým smotana zhustne a strúhanka zozlátne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu