Foto: zirafninka1
Žemličky, ktoré sú výborné napríklad na večeru. Inšpirované receptom z časopisu Dobré jedlo.
porcií
Suroviny
500 g |
|
42 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
250 ml |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
Náplň: | |
750 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 konzerva |
|
a korenie podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto si dáme do pekárne na chlieb, zapneme program kysnué cesto.
-
2
Pripravíme si plnku. Na troche oleja necháme zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu.
-
3
Pridáme k nej nakrájanú opekačku. Opekáme 3 - 4 minúty.
-
4
Pridáme zliate, nakrájané šampiňóny a pražíme 5 minút.
-
5
Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky. Uvaríme v osolenej vode. Scedíme a trochu roztlačíme. Pridáme k ním nasekanú petržlenovú vňať
-
6
a zmes z panvice. Spolu premiešame.
-
7
Dochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou.
-
8
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pracovnej podložke. Na polovicu cesta ukladáme kopčeky zemiakovej hmoty.
-
9
Prekryjeme druhou polovicou cesta. A nakrájame.
-
10
Tvarujeme bochníčky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie.
-
11
Bochníčky potrieme žĺtkom, posypeme korením a sézamom.
-
12
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 minút.
Diskusia k receptu