Košické - Kung pao

panjan - fotkapanjan, 12. februára 2011
Košické - Kung pao
Foto: panjan

kung pao pripravujem podľa jedného vynikajúceho košického kuchára takto :

4 - 5
porcie
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 1  kg
2  deci
1  lyžica plná
2 lyžica plná
2 lyžica plná
2 lyžica plná
2 lyžica plná , (zlaty klas)
  stredne veľký , alebo cibuľa červená
  v konzerve
  v konzerve




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia narežeme na rezance, zalejeme sojovou , vorčestrovou a magi omáčkou deci oliv. olejom, nasypeme zázvor , solamil a poriadne pomiešame . necháme marinovať aspoň 1 hodinu alebo cez noc.

  2. 2

    Vo voku rozpálime zvyšný olej dáme kuracie mäso a dusíme , postupne pridávame pór na kolieska, po desiatich až minútach precedené žampiony , kukuricu a tesne pred koncom burské oriešky - ktoré sa majú len prehriať /aby boli chrumkavé/. A takto to vyzerá pred podávaním viď., fotka.

  3. 3

    podávam s varenou ryžou kari - so suš. hrozienkami. Mňamky ....... Samotná príprava pred podávaním je rýchla .

Diskusia k receptu

orchidea
Veľmi vďačné sú takéto recety, robievam podobne, rýchle a dobré.
mamatata2
Robievala som podobne jeden čas, ale bez zázvoru a orieškov. Recept stojí sa vyskúšanie.
isabellafly
ja som to dnes robila a je to uuuuuuuuuuuuuuuuuuuzasneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia