Foto: panjan
kung pao pripravujem podľa jedného vynikajúceho košického kuchára takto :
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cca 1 kg |
|
2 deci |
|
1 lyžica plná |
|
2 lyžica plná |
|
2 lyžica plná |
|
2 lyžica plná |
|
2 lyžica plná , (zlaty klas) |
|
stredne veľký , alebo cibuľa červená |
|
v konzerve |
|
v konzerve |
|
|
Postup
-
1
Kuracie prsia narežeme na rezance, zalejeme sojovou , vorčestrovou a magi omáčkou deci oliv. olejom, nasypeme zázvor , solamil a poriadne pomiešame . necháme marinovať aspoň 1 hodinu alebo cez noc.
- 2
Vo voku rozpálime zvyšný olej dáme kuracie mäso a dusíme , postupne pridávame pór na kolieska, po desiatich až minútach precedené žampiony , kukuricu a tesne pred koncom burské oriešky - ktoré sa majú len prehriať /aby boli chrumkavé/. A takto to vyzerá pred podávaním viď., fotka.
- 3
podávam s varenou ryžou kari - so suš. hrozienkami. Mňamky ....... Samotná príprava pred podávaním je rýchla .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu