Naša fazuľovica fotorecept

ketty3811 - fotkaketty3811, 13. februára 2011
Naša fazuľovica (fotorecept)
Foto: ketty3811

Naša obľúbena.:-)

Postup

  1. 1

    Fazuľu si namočíme cez noc.Na druhý deň si trocha fazule odoberieme do menšieho hrnčeka.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme bobkový list a varíme.Keď začne fazuľa vo väčšom hrnci vrieť,tak vložíme údene koleno.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do menšieho vložíme nakrájanú koreňovú zeleninu.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäkkú zeleninu aj s fazuľou rozmixujeme.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarené koleno vyberieme.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A nakrájame na kúsky.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do polievky vložíme nakrájane zemiaky.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po chvíli prepasírujeme rozmixovanú zmes.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vložíme nakrájané udené koleno.Pripravíme si zápražku z cibule,cesnaku,mčk,sl.papriky,hl.múky a mlieka.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na záver do zápražky vložíme smotanu.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Celé to vylejeme do polievky a ešte chvíľu povaríme.Na záver ochutíme octom a majoránkou.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dobrú chuť.

    Naša fazuľovica (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

hviezdickaz
Nemozem si pomoct,ale moc mi nechuti fazula,v ktorej je mrkva,petrzlen a pod... Ale velmi ti chvalim to udene koleno,mnam :) Ale urcite je aj tato tvoja vyborna !
hubata
A máš tam aj celú trojprdovú fazuľu .... to je len na ozdobu alebo sa ti vyšmykla zo sitka a nechcela sa dať pasírovať? Môže to byť dobré, veď ingrediencie sú tie isté ako do záhoráckej fazuľovej s postavenou lyžicou.
tatranka
Mám rada fazuľovicu Pomerne často ju varievam v zime,preto že patrí do nej to údené koleno.Má rada v nej aj trojakú fazuľu.Najradšej veľký bôb.To si vieme na nej naozaj pochutnať.Už hlavné jedlo ani nechystám,pretože je toto sýta vára.
sjuz
podobne ako tatranka vtedy už nevarím "druhé" - a fazuľovice máme "plný kotol" :), dnes som robila z veľkej bielej a s domácimi rezancami...:)
tizian1cat
joooooj, joooooj, nech aj štvorprdová fazuľa, hned by som aj 2 taniere zjedla, takto ju robil dedko, s doma vyúdeným kolienkom! Mňamky,ukladám a vyskúšam!!!!!
hannah22
jajaj ťažko dietne jedlo ale dobrééé, tiež nevarím" druhé" keď mám takto uvarený kotol fazule a na druhý deň je ešte lepšia... mňammm... :))
ketty3811
@hubata ,tá trojprdová fazuľa sa nevyšmykla,ja som pasírovala,len tú z menšieho hrnca so zeleninou.:-)A máte pravdu,je to sýte jedlo,tiež už potom druhé nemusím.A ďakujem za komentáre.:-)
duschko
Hned by som si dal. Vyzera uzasne. Aj foto je celkom vydarene. Ukladam do MKK a idem namocit fazulu.
bozulka
Výborné polievky,ktoré pržijú aj ďalšie storočie.
evanaaa
Aj mne s atakáto polievka páči, zaujímavé, časť fazule nechať a časť rozmixovať. Ketty, ale prečo sa ešte musí pasírovať ? ( a musí?).
janger
Trojprdova fazula, stvorprdova...:-))))! Musela som sa zasmiat, este som to nepocula! Ale krasna polievka, udene koleno nemam, tak aspon sa pohladom na nu pokocham!
ketty3811
@evanaaa ,nemusí sa pasírovať,ale ja tan chcem mať zeleninu,ale nechcem tam mať kúsky.A aj polievka sa tým zahustí,aby lyžica stála.:-)
medvedisko
beriem, recept vyzera lakavo, ale stracam sa v tom prepinani medzi velkym a malym hrncom. pokial ide o mna, vobec nepotrebujem fotografiu pokrajanych zemiakov :), ale normalny postup, ktory si nebudem musiet znova napisat sam a v niektorych momentoch si nebudem isty, ci zeleninu, ktoru mam aj s fazulou rozmixovat, mam predtym varit alebo nie. jasne, ze ano, ale neviem, kolko, a predovsetkym: v texte to chyba.
angiek
a poznas take, ze vidlickou vyskusas, ci zelenina, ktoru varis, je mäkka? :D prepac, ale mne je ten postup hned jasny... mnam, takto som este fazulovicu nevarila, asi ani nebudem...ale vyzera to lakavo
hubata
A čo s prepasírovanými zbytkami - šupami..... vyhodiť? NIKDY!!! Ani za svet, veď potom by fazuľa nesplnila svoje poslanie pre ktoré sa narodila v záhrade.
cibirka
Moja oblubena je fazulova omacka na kyslo s udenym alebo domacou klobasou. Druha je fazulova so zeleninou ale bez zemiakov s cestovinou, kde je druhe jedlo cestovina s makom.