Foto: diabambulka
15 minút
na 200-230 °C
na 200-230 °C
Suroviny
450 g |
|
30 ml |
|
10 g |
|
250 ml, vlažná |
|
|
|
Obloha: | |
150 g |
|
podľa potreby /nemusí byť/ |
|
podľa potreby |
|
60 g |
|
1 ks |
|
100 g,čerstvé |
|
6 ks |
|
40 g |
|
40 g |
|
100-150 g |
|
/nemusí byť/ |
|
Postup
-
1
Z vlažnej vody a kvasníc si pripravíme kvások. Do misy dáme múku, soľ, olej pridáme kvások a vymiesime cesto. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť. Cesto si preložíme na pomúčenú dosku, troška vyvaľkáme tak na 0,5 cm a nakrájeme na trojuholníky. Uložíme na vymastený plech a na vrch si poukladáme to čo máme radi ( NAPR.: syr, šunka, ananás, alebo syr, šunka, čerstvé cherry paradajky, čerstvé šampiňóny, niva, alebo kečup, bazalka, pikantná saláma, hermelín, cibuľa....môžete ale nemusíte si to pokoreniť korením na pizzu) Pečieme pri teplote 230 stupňov 15 minút. Po upečení môžeme kraje cesta natrieť troška olejom aby sa námkrásne leskli :-)
-
2
Dobbrú chuť :-)))
A ho tu nenájdem, pridám, ale až keď budem robiť.