Foto: sjuz
Nerobila som ich už roky, tak ponúkam aj tú "moju" verziu :)
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Pripravíme palacinky podľa svojho receptu, a počet závisí od toho, akí sme jedáci a aký veĺký pekáč chceme použiť. Ja som robila z 10 ks palaciniek. Hrozienka namočíme do rumu.
- 2
Oddelíme z dvoch vajec bielka od žĺtkov. Žĺtky s dvoma vanilkovými cukrami vymiešame do penista - skoro do biela. Z bielkov vyšľaháme sneh. Tvaroh zmiešame so žĺtkovou penou, precedenými hrozienkami, a vmiešame sneh.
- 3
Každú palacinku naplníme tvarohovou zmesou, nie veľmi - len mierne. Zrolujeme, a ukladáme do vymasteného pekáča vedľa seba.
- 4
Do smotany na šľahanie pridáme celé vajce a jeden vanilkový cukor. Riadne vymiešame, a rovnomerne polejeme palacinky v pekáči. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 st C. Po 15 minútach pokladieme vločky masla rovnomerne na palacinky, a dáme ďalej zapekať do zlata.
- 5
Hotové posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu