Granadiersky pochod - vrtuľkový (vretienkový) fotorecept
Foto: mariaklara
Je to jeden z rýchlych receptov, keď máme málo času a nechce sa nám robiť fliačky, použijeme vrtuľky ( vretienka ).
4-5
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Použijeme tieto suroviny:
-
2
Zemiaky očistíme a varíme do mäkka. ( vlastne z predchadzajúceho rct na mliečnu polievku sme si odobrali uvarené zemiaky ).
-
3
Medzitým sme si vyvarili vretienka podľa návodu.
-
4
Na oleji ( masti ) speníme do ružova cibuľku, odstavíme a pridáme mletú papriku.
-
5
Zemiaky roztlačíme a premiešame s vrtuľkami.
-
6
Pridáme osmaženú cibuľku, premiešame a osolíme dľa chuti. ( Môžeme pridať aj mleté korenie, ja nedávam kvôli deťom ).
-
7
Podávame so šalátom z čínskej kapusty, s čalamádou alebo s kyslou uhorkou. " Dobrú chuť ! "
Diskusia k receptu