Granadiersky pochod - vrtuľkový (vretienkový) fotorecept

mariaklara - fotkamariaklara, 13. februára 2011

Je to jeden z rýchlych receptov, keď máme málo času a nechce sa nám robiť fliačky, použijeme vrtuľky ( vretienka ).

4-5
porcie
20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 ks
400 g - vretienka ( vrtulky )
1 ks, väčšia
 ( masť )
1  KL
  podľa chuti




Postup

  1. 1

    Použijeme tieto suroviny:

    Granadiersky pochod - vrtuľkový (vretienkový) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky očistíme a varíme do mäkka. ( vlastne z predchadzajúceho rct na mliečnu polievku sme si odobrali uvarené zemiaky ).

    Granadiersky pochod - vrtuľkový (vretienkový) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým sme si vyvarili vretienka podľa návodu.

    Granadiersky pochod - vrtuľkový (vretienkový) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji ( masti ) speníme do ružova cibuľku, odstavíme a pridáme mletú papriku.

    Granadiersky pochod - vrtuľkový (vretienkový) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zemiaky roztlačíme a premiešame s vrtuľkami.

    Granadiersky pochod - vrtuľkový (vretienkový) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme osmaženú cibuľku, premiešame a osolíme dľa chuti. ( Môžeme pridať aj mleté korenie, ja nedávam kvôli deťom ).

    Granadiersky pochod - vrtuľkový (vretienkový) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame so šalátom z čínskej kapusty, s čalamádou alebo s kyslou uhorkou. " Dobrú chuť ! "

    Granadiersky pochod - vrtuľkový (vretienkový) (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

dorisa
Mám rada granadiersky pochod. Najradšej s fliačkami,ale neodmietnem aj s vretenami.
zirafninka1
Este ani 7:00 a ja uz by som jedla. A prave toto jedlo by som si dala. Dakujem za inspiraciu :)
tinca
ja na granadier zemiaky popražím na cibuľovo-paprikovom základe, majú lepšiu chuť
auris4
Dnes som ho robila prvý krat :) a skusila som tie zemiaky tiez oprazit na tom cibulkovo-paprikovom zaklade a je to mňamky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia