Foto: elekra
Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, že si ho môžem prispôsobiť podľa vlastnej chuti a Zobraziť celý popisTento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, že si ho môžem prispôsobiť podľa vlastnej chuti a dostupných ingrediencií. Dúfam, že bude chutiť aj Vám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,6 kg |
|
1/4 hlávky |
|
2-3 ks |
|
1-2 ks |
|
1 malá konzerva, v konzerve |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
2-3 ks |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 lyžica |
|
|
|
1-2 lyžice |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny
-
2
Mäso nakrájame na tenké rezančeky, kapustu na kocky, banány na kolieska, cibuľu na jemné pásiky, šampiňóny na plátky a čierne čínske huby po namočení na jemné pásiky. Hrozienka namočíme do vody a mandle posekáme.
-
3
Rozpálime si wok, nalejeme olej a pridáme med.
-
4
Pridáme nakrájané mäso a opražíme ho zo všetkých strán. Po opražení pridáme kurkumu, trošku soli a čierne korenie. Pridáme pokrájanú kapustu a premiešame. Solíme opatrne, budeme neskôr pridávať sójovú a ustricovú omáčku. Kto má rád pikantné, môže pridať pálivú čili papričku.
-
5
Pridáme nakrájané šampiňóny, čínske huby a obidve omáčky. Pozor, ustricová je slaná! Stále miešame na plnom plyne.
-
6
Pridáme scedené hrozienka a posekané mandle.
-
7
Teraz je na rade kukurička a na kolieska nakrájaný banán. Premiešame všetky suroviny, aby sa prehriali.
-
8
Na hotové jedlo rozdrobíme na rezančeky nakrájanú cibuľu.
-
9
A necháme 10 - 15 minút pod pokrievkou spariť. Hotové jedlo premiešame a podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami. Ja to milujem bez prílohy! Dobrú chuť.
Diskusia k receptu