Moja čína z woku fotorecept

elekra - fotkaelekra, 15. februára 2011
Moja čína z woku (fotorecept)
Foto: elekra

Tento recept mám okukaný z televízneho varenia ešte z dávnej minulosti. Mám ho rada preto, že si ho môžem prispôsobiť podľa vlastnej chuti a dostupných ingrediencií. Dúfam, že bude chutiť aj Vám.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,6 kg
1/4 hlávky
2-3 ks
1-2 ks
1 malá konzerva, v konzerve
1 hrsť
1 hrsť
2-3 ks
1 ks
2 lyžice
2 lyžice
1 lyžica
1-2  lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny

    Moja čína z woku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso nakrájame na tenké rezančeky, kapustu na kocky, banány na kolieska, cibuľu na jemné pásiky, šampiňóny na plátky a čierne čínske huby po namočení na jemné pásiky. Hrozienka namočíme do vody a mandle posekáme.

    Moja čína z woku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozpálime si wok, nalejeme olej a pridáme med.

    Moja čína z woku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme nakrájané mäso a opražíme ho zo všetkých strán. Po opražení pridáme kurkumu, trošku soli a čierne korenie. Pridáme pokrájanú kapustu a premiešame. Solíme opatrne, budeme neskôr pridávať sójovú a ustricovú omáčku. Kto má rád pikantné, môže pridať pálivú čili papričku.

    Moja čína z woku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme nakrájané šampiňóny, čínske huby a obidve omáčky. Pozor, ustricová je slaná! Stále miešame na plnom plyne.

    Moja čína z woku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme scedené hrozienka a posekané mandle.

    Moja čína z woku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz je na rade kukurička a na kolieska nakrájaný banán. Premiešame všetky suroviny, aby sa prehriali.

    Moja čína z woku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na hotové jedlo rozdrobíme na rezančeky nakrájanú cibuľu.

    Moja čína z woku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A necháme 10 - 15 minút pod pokrievkou spariť. Hotové jedlo premiešame a podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami. Ja to milujem bez prílohy! Dobrú chuť.

    Moja čína z woku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
nie je tých ingrediencií v jednom jedle príliš veľa? mne to pripadá príliš prekombinované a nesúrodé.... ale na druhej strane každý varí podľa vlastných chutí .... :-)
@evusik , myslím, že nie, pozri, väčšina sú pochutiny. A nepoužíva zeleninovú zmes, tak to sú ingrediencie navyše. Vyskúšaj to, uvidíš, že je tam toho tak akurát ;)
ja kukuricu mám rada vyjedať samú, ale do jedál a šalátov NIKDY!! Zvlášť v kombinácii s hráškom, to je nadúvania až nad mieru.

Pridaj komentár k receptu: