Lokše plnené kyslou kapustou a údeným mäsom
Plnené lokše s kapustou a údeným, je jedno s tých mastnejších jedál ktoré nie je asi...
Grilovaný Encián so sedliackymi zemiakmi
Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Na panvicu nalejeme výpek zo slaniny a...
Grilovaný zubáč na ružičkovom keli
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Uvarené zemiaky pretlačíme s maslom, smotanou a...
Francúzské bravčové na šampiňónoch
Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.
Marinované pečené holuby
Z holubov ktore chovame varim vacsinou polievku. Na Vianoce, obycajne na Druhy sviatok vianocny ich...
Kotleta z prasiatka s hráškovo– zemiakovým pyré
Bravčové kotlety osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z oboch strán. Z varených zemiakov, ...
Hovädzie bourguignon pre lenivých
Už vyše roka mám v kuchárskej knihe odložený recept na Hovädzie bourguignon od Zema. Plánoval som...
Steak s červenou cibuľou so sladko-kyslou redukciou
steak s prilohou inspirovanou televiziou
Roláda z domáceho seitanu
Ďalšia bezmäsitá pochúťka na nedeľný obed podávaná so zemiakovou kašou v ryžovom papieri.
Kačica na mede a víne z červenou kapustou a zemiakovou knedľou
Tak tento recept je pre ozajstných gurmánov a fajnšmekrov. (čiže asi pre všetkých)
Cigánska pečienka
Je čas vianočných trhov a už sa mi zbiehajú slinky na všetky tie dobroty. Tak som...
Halušky bez bryndze
Kedze som "zatial" v Skotsku nenasla v ziadnom obchode bryndzu, tak som trochu improvizovala a myslim,...
Plnené brnenské rezne
Tento rezeň bol dosť často podávaný v reštauráciách ako bol napríklad KRYM v Bratislave kde sme ho...
Študentský biftek
Recept má zopár desaťročí, pochádza z Kuchyně krásne Margot v Mladom světe. Robievali sme si ho s...
Bravčové rezne v horčicovom cestíčku
Tento recept som našiel jednej staršej kuchárke ale ja som ho ešte trochu upravil a rezne...
Rezeň podľa Pálfiho
Pre tých čo majú rezne tak rad ako ja na 1000 spôsobov a ešte niečo navyše!!!
Slávnostná bravčová pochúťka v šampiňónovej omáčke
Tento recept robíme pri slávnostnejších príležitostiach je trochu náročnejší na prípravu ale potom to stojí zato!
Bôčiková roláda
Když můj syn před 13 lety dělal zkoušky na kuchaře, vybral si tady tu roládu...
Maslová vianočka z piatich prameňov
Vánočku u nás doma neděláme pouze na Vánoce, máme ji rádi i během roku jako zpestření...
Vegánsky zemiakový šalát s vegezelerovou rybou
Nikdy mi nechutil klasický zemiakový šalát pre mastnú majonézu, tak som ju vymenila za sójovú a...
Brokolica s cestovinou
Tento recept pochádza z Talianska , príprava je jednoduchá a mne veľmi chutí , dúfam že bude...
Pikantý gazdovský rezeň
Tento rezeň patrí medzi moje najoblúbenejšie jedlá! Recept som upravil pre 4 osoby.
Zapečená brokolica
Dnes máme brokolicový deň. Urobila som brokolicovú polievku a teraz zapečenú v rímskom hrnci.